Skickat iväg kortet :)

Efter flera veckor har man skjutit upp att skicka ett grattis kort till den finaste ängel och hennes sambo som har fått en liten flicka som kom till världen i april. För några veckor sedan hittade jag ett söt kort, söta ord så det skulle passa till den lilla flickan för innerst i mig vet jag att hon är söt. Hon kommer ha ett gott hjärta precis som den finaste ängel. Det kortet blev jag förtjust i, jag var tvungen att köpa den. Samt har man skickat pengar som ska gå till den lilla flickan. Jag skulle ha skickat kortet och pengar för länge sedan men jag har känt mig trött och sliten på grund av jobbet för när man kommer hem från jobbet är man helt slut.


Som sagt, så har jag lyckats att skicka iväg kortet :)


Och jag ska inte tänka på mina tankar vilket jag kommer att lyckas med, framför allt ska jag inte tänka på jobbet som har fått mig att må dåligt i veckan för hela helgen kommer jag att tillbringa med töserna Ronja och Sanna vilket det kommer att bli roligt. Imorgon bitti åker vi töser ner till Göteborg för vi ska gå på Liseberg som äntligen blir av som vi har pratat om i några år. Och ikväll sover jag hos Sanna så jag är hemma hos mina kära föräldrar på söndag.


Miranda och Viktor :)

I onsdags eftermiddag hälsade jag på Miranda och Viktor efter några veckor. Det var trevligt, som alltid : ) Det är alltid trevligt att träffa barnen samt deras föräldrar. Den lilla Viktor bara växer och växer för han har växt sist jag var där. Han är söt, söt som socker som vi säger på bosniska. Hans leende är söt, det går inte beskriva hans leende. Och lilla Miranda är alltid söt, skiner som en solstråle när man ser henne. Hennes stora blåa ögon, de är fina.

Innan vi lekte, fikade vi och lilla Miranda var arg. Hon var inte bara arg när vi skulle fika utan även var hon arg när hon skulle äta middag. Jag har sett henne arg några gånger men aldrig som hon var i onsdags. Hon är söt när hon är arg.

Vi lekte, det var roligt tyckte jag. Både hon och jag har skrattat. En sak som är rolig är när hon skriker mitt namn högt för ibland vill jag inte reagera på skoj skull.

Då måste hon skrika: SABINA. Den tjejen gör mig glad :)
För första gången bar jag Viktor, och lite nervös var man för jag var rädd att han skulle börja gråta men det gjorde han inte utan han var tyst men också log han mot mig. Hans lilla leende gjorde mig glad. Senare på eftermiddag innan Miranda skulle äta, började Viktor skrika så jag och Miranda gick till Viktor. Och pappan ville att jag skulle hålla i honom.

Jag: Nej, han kommer att gråta.
Pappan: Nej, han vill att någon ska hålla i honom. Du får hålla i honom.

Jag: Nej, du får ta honom.

Pappan tog upp Viktor och gav mig så han blev tyst. Han skrek inte. Medan Miranda åt sin mat höll jag i Viktor och pratade med honom. När jag skulle sitta mig i köket började Viktor skrika så jag bad Vivvi ta honom. 

Miranda undrade också om hon var sötnos för jag sa till Viktor sötnos. Lilla tösen sa sötnos och pussade sin lillebror. Både jag och Vivvi sa till Miranda att hon också är sötnos.
Jag sa till Miranda att både hon och Viktor är sötnosar :)


Jag fick tjänsten :)

Förra månaden sökte jag en ledig tjänst av tre tjänster och jag sökte tjänsten hos personalchefen A´s grupp vilket det innebär att man ska jobba var tredje helg. En hade slutat i hennes grupp för hon hade fått ett nytt jobb. Jag trodde att jag skulle få svar inom någon vecka men veckorna gick och personalchefen A har inte sagt något om den lediga tjänsten som jag sökte, om jag skulle få den eller inte. Hela tiden har man velat fråga henne om den lediga helgen men jag har inte vågat riktigt att göra samt att jag ville gärna höra det från henne, inte att jag ska fråga henne. En månad har gått och jag frågade henne idag.
Jag sa som det var: att jag har velat fråga henne men har bara skjutit upp. Hon förstod vad jag menade men ville inte säga utan ville låta mig fråga.

Hennes svar på min fråga fick jag svaret: Jag fick den tjänsten, det är min helg nu :)
Det känns bra att jag har fått den tjänsten, det känns bra att jag får jobba hennes helg.
Jag önskar att hon kunde ha sagt det här tidigare till mig för jag antog att de hade bestämt det här för några veckor sedan istället för jag ska gå och grubbla över om jag får jobba hennes helg eller inte för det här har jag tänkt på nästan varje dag i en månad men nu behöver inte jag tänka på det här.


Dessutom har jag fått löneförhöjning vilket det också känns bra trots att jag bara har jobbat fem månader för jag trodde inte att jag skulle få löneförhöjning förrän det hade gått ett år.

Nu blir det mer lön än vad jag brukade ha, helt underbart! : )

Tre goda nyheter på knappt en vecka:

# I tisdags fick jag min lönespecifikation på jobbet där jag såg att min timlön har höjt :)
# I torsdags fick jag veta att min före detta mentor och lärare Pia och hennes man fick en son :) Välkommen till världen lilla pojken!
# Och idag lördag fick jag veta att jag har fått personalchefen A´s helg :)


Eurovision Song Contest

Eurovision Song Contest börjar närma sig för det börjar nu på lördag. Bosnien och Hercegovinas låt är vidare till finalen vilket det känns bra för igår tittade jag på Semifinalen del 1, jag var lite nervös för jag ville att mitt land skulle gå vidare till finalen och det gjorde de. På lördag vet jag inte om jag ska kolla hela Eurovision Song Contest eller om jag ska bara lyssna på Balkans låtar.  I år har Bosnien och Hercegovinas låt speciell. Ni som ska kolla på lördag, kommer att förstå varför jag tycker att låten är speciell. Jag tänker så här: Antingen ger man inte honom något poäng för man förstår inte vad han gör på scenen, eller så tycker man om honom och ger honom poäng av sin egen orsak.


Första gången när jag hörde låten hos min syster och hennes kille när de hade inflyttningsfest, vi som var där blev förvånad över låten för vi undrade hur långt kommer han att gå. Samtidigt när vi tyckte att låten var konstig så skrattade vi också, mest skrattade vi åt tuppen som stod på scenen. Jag tänkte: Vilken placering kommer Bosnien att ligga på? Skäms inte han över den låten? Dagen efter lyssnade jag låten på youtube några gånger och tyckte att den var bra men också barnsligt för att sångaren sjunger som han vore ett barn och sedan har han vidriga kläder som man kan skratta åt.

Angående om tuppen, kommer inte den vara med på scenen för det är förbjudet att ha ett djur på Eurovision Song Contest vilket jag tycker att det är synd för att den tuppen stod bara still hela tiden, den rörde aldrig.


Vem vet? Bosnien och Hercegovinas låt kanske hamnar på en bättre placering än vad Bosnien gjorde förra året. Vem vet? Bosnien och Hercegovinas låt kanske vinner hela Song Eurovision Contest.  Tittarna kommer att skratta åt sångaren, det får de göra för jag tycker att sångaren har sin egen stil som försöker vara rolig, till och med tror jag att sångaren vill få tittarna att skratta åt hans låt. Finland vann Eurovision Song Contest 2oo6 för alla tyckte att deras låt var bra samt att kläderna var coola men jag tyckte inte om deras låt för det lät hemsk. Och vem jag ska heja på är mitt eget hemland Bosnien och Hercegovina för det har jag alltid gjort.

And so what, om före detta Jugoslavien ger varandra poäng?


Vilket land kommer ni att heja på, och varför just det landet?

/ Sabina


Semester beviljad

Jag tänkte att jag skulle blogga innan man ska iväg och jobba för jag börjar inte jobba förrän klockan 1o.oo-19.15. Sen är det helg för i helgen ska jag ta det lugnt och inte göra mycket speciellt. Kanske man kunde gå på stan och shoppa lite men samtidigt vill man inte slösa pengar just nu utan jag får shoppa lite när lönen kommer nästa vecka. Det finns en sak som jag inte har gjort, något som jag har skjutit upp vilket jag inte får skjuta upp för länge. Jag måste skicka ett baby-kort till den finaste ängel och hennes sambo för de fick en liten flicka i april. Samt ska jag skicka ett present kort till den lilla flicka :) Det kanske jag kunde fixa imorgon. Hoppas man få se de på stan för jag vill så gärna träffa de :)


Min semester är beviljad, jag fick ta tre veckor istället för två veckor som jag först i början planerade. I början tänkte jag att jag skulle ta två veckor semester om jag skulle till Bosnien i sommar men när jag tänkte lite efter skulle elva dagar bli lite för mig eftersom jag tycker om att vara i mitt kära hemland, jag tycker om naturen där för det får mig att må bra. Även min mamma tyckte också att det var lite med elva dagar så jag skulle prata med personalchefen A om det här fast min mamma hann före mig för hon pratade med henne i söndags som förklarade att jag har jobbat mycket sedan förra året sommar, det håller jag med. Jag har jobbat mycket, jag har aldrig tagit ledig från Vikarieförmedlingen förutom då när jag var sjukskriven i fyra veckor i höstas. I tisdags pratade jag med personalchefen A och frågade henne om det var okej för henne om jag fick ta tre veckor istället för två veckor, och det var okej för henne. Jag frågade henne flera gånger för jag vill ville att det skulle vara säkert, hon sa ja så jag gav upp där.
Bara du kommer tillbaka för du måste komma tillbaka sa personalchefen A.

Det värmde mitt hjärta, och sa till henne att jag kommer tillbaka :)

Jag åker till kära hemlandet Bosnien i början av juli så det ska bli kul att komma bort Örebro/Sverige. Rensa bort tankarna och njuta av naturen i Jajce.

När jag åker till Bosnien i sommar, måste jag bara åka till Sarajevo för sist jag var där var för några år sedan men även vill man åka till Mostar för där vill jag helst åka. Det är en otrolig vacker stad, jag kan inte beskriva hur fint det är där.


Lite huvudvärk har man nu på morgonen vilket jag hoppas att det ska gå över snart när jag ska jobba idag för igår på eftermiddag hade jag huvudvärk som inte ville släppa så jag fick till slut åka hem för jag hade svårt att koncentrera mig i kassan. Huvudvärk och koncentration fungerar inte riktigt bra för mig. Jag var nog stressad igår förmiddag för jag kom till jobbet och jobbade en timme, sedan hade jag ett möte och sedan skulle man tillbaka till jobbet.

Igår när jag fick gå från jobbet, sov jag 2 ½ timme, jag svettades när jag vaknade. Jag ville bara sova och sova men var tvungen till slut att vakna.


Nu ska jag bädda min säng, diska och sedan iväg och jobba...


Snart helg

Snart är det helg för det är vad jag just nu behöver för jag har jobbat i lördags förra veckan. Från i måndags har jag jobbat sent tills vi skulle stänga, till och med imorgon jobbar jag sent också fast jag börjar inte jobba förrän klockan 13.oo. Och det här innebär att jag har jobbat sju dagar i sträck utan att vara ledig. Det har varit otroligt mycket på jobbet att det inte är sant. Varje dag har jag haft ont i ryggen, det känns som om det blir bara värre och värre tanken på att jag böjer mig ner väldigt mycket och sedan står jag alltid i kassan. Det var lite jobbigt på jobbet idag tanken på att det var mest jag som tog bort korgarna vilket jag kanske inte borde göra utan jag kanske ska börja strunta i korgarna men jag vill inte se de höga korgarna för då finns inte korgarna vid entré när man kommer in i butiken. Sedan stod jag i kassan i 1 och 45 minuter. Jag stängde min kassa i fem minuter för att jag såg kunderna som stod och väntade länge i kundservice så jag gick dit för att hjälpa de. Där var jag sur och irriterad för att ingen var där som kunde hjälpa kunderna men jag förstod att en var upptagen men vad gjorde den andra som är ofta lat. När jag väl var på väg och öppna min kassa, tackade den lata människan för hjälpen och jag förstod att hon var på kontoret eller på lagret. Vem vet, jag kanske har fel för hon kanske var upptagen men oftast är hon inne på kontoret. När jag skulle gå till min kassa för att öppna de, frågade en i kassan om jag kunde öppna min kassa trots att jag var på väg dit. Idag kände jag att det känns som om jag inte gjorde mitt bästa. Ibland känns det som om vissa inte vet om att jag brukar komma och öppna min kassa. Ibland det känns som om jag låter vissa köra över mig. Nu ska jag inte tänka på det här för då får jag mina egna uppfattningar så jag måste ta bort de här tankarna. Egentligen har jag inte lust att gå till jobbet imorgon men jag ska gå dit för jag måste prata med personalchefen A om allt det här jobbiga för snart orkar inte jag. Jag kommer snart att tappa kraften som jag en gång gjorde i höstas vilket det ledde till att jag blev sjukskriven.


I helgen ska jag bara ta det lugnt för det är vad jag behöver just nu. Sedan ska jag nog också hälsa på min söta syster, det var ett tag sedan jag hälsade på henne så det får jag göra i helgen. Både lördag och söndag ska jag promenera för jag behöver det. En lång promenad som ska få mig att rensa bort tankarna. Kanske en promenad kan hjälpa mig hur jag ska göra i sommar, om jag ska åka till Bosnien eller om jag ska stanna kvar här i Örebro för jag måste snart bestämma mig.


Nog om mitt jobb för jag har inte bara varit sur och irriterad utan jag har även varit glad imorse, snarare var jag lycklig för att jag träffade ängel skrattis :) Efter två veckor fick jag träffa henne igen, det var trevligt som alltid! Av hela mitt hjärta vill jag tacka henne för de fina/varma meningar som hon sa till mig! Tack ängel skrattis!

Och sedan måste jag tilläga att jag vill gratulera min syster och hennes sambo som har varit tillsammans i 28 månader men också varit förlovad i 10 månader idag : ) Grattis!
Och grattis till Annie som har fått sitt körkort! Grattis gumman :)

Tack ängel skrattis för att DU finns!


Pizza?

Jag sitter och funderar på vad jag ska äta på jobbet imorgon. Kanske jag kunde ta med pizza, det kanske kunde bli min lunch imorgon för jag blev lite sugen på min favoritpizza ikväll men åt något annat istället. Om det inte blir pizza imorgon, vad ska jag äta? Det är inte lätt när det gäller att ta med mat till jobbet för när jag jobbade som vikarie inom förskolan behövde jag inte tänka på det för jag åt mat med barnen på jobbet. Nu när man jobbar som extra personal, vet man inte vad man ska äta på jobbet för jag har svårt att bestämma vad jag ska äta. Det är inte kul att ta med lunch till jobbet när man inte vet vad man ska äta.


Jag började inte jobba förrän klockan 14.oo-19.15 så jag promenerade till jobbet i solen vilket det var underbart. Samtidigt när jag promenerade till jobbet, läste jag min bok som jag lånade på biblioteket för några veckor sedan. Den boken läste jag ut i helgen men nu är det andra gången jag läser boken igen. Jag tycker om att läser böcker som handlar om psykologi för jag får lära mig många olika saker ifrån boken vilket det gör att jag kan använda i framtiden. Boken måste jag läsa klart till imorgon innan jag ska träffa ängel skrattis :)

På jobbet har det gått helt okej, mycket kunder var det. Det är alltid mycket när det är fint väder har jag fått höra och det håller jag nog med. Just nu värker min rygg för jag har haft ont i ryggen vilket inte är bra. Jag böjer mig mycket, det gör jag varje dag. När det gäller kassan, står jag alltid för jag kan inte sitta på grund av att jag är kort vilket är tragiskt.

Lite sur var jag på en arbetskamrat som frågade mig om jag kunde gå och sätta mig om det skulle ringa. Jag sa: Ja. Anledning till varför jag var sur var för att ingen behöver komma fram till mig och säga eller fråga om jag kan gå och sätta mig när det ringer för oftast är det jag som kommer till kassan och öppnar. Jag är snabb för jag går direkt till kassan när jag hör den första signalen om jag inte är upptagen med en kund som behöver hjälp med något. Jag har svårt att vänta lite tills någon annan kan komma och sätta sig. Jag försöker lära mig det här men på något sätt hindrar det mig. Idag ringde det två gånger, jag kunde inte komma efter den första signalen på grund av att jag hjälpte en kund. När jag hörde den andra signalen, jag fick panik. Det var bara jag som kunde komma för de andra arbetskamraterna var upptagna. När jag kom till kassan, var jag skakig. Annars har det gått helt okej idag. Som man känner sig just nu vill man helst stanna hemma från jobbet imorgon av olika orsaker men jag vill inte förlora mina 9 timmar imorgon. Efter jobbet promenerade man tillbaka hem. Självklart fortsatte jag läsa boken, kan inte slita ifrån boken. Jag ska köpa den boken men också två andra böcker.


Man känner sig nere på grund av semester som jag har ingen aning hur jag ska göra.

Allt gör mig förvirrad. Allt gör mig arg. Allt gör mig ledsen. Idag kände jag: jag vill inte åka till Bosnien av olika anledningar. Jag vill bort från allting. Det var så jag kände men hur blir det imorgon? Blir det samma tanke/känsla?
Det går upp och ner...

Nu får jag sluta blogga ikväll för jag ska ligga i min säng och sova. Kanske läsa min bok om jag orkar men jag vet att jag måste läsa klart innan jag ska träffa ängel skrattis imorgon :)
Imorgon ser jag fram emot att träffa ängel skrattis och då måste jag slappna av - SLAPPNA AV!


Och jag har världens bästa syster! <3

5o öring...

Imorse vaknade jag tidigt för att baka kladdkaka som jag skulle ta med till jobbet och bjuda mina arbetskamrater för att jag tyckte att det var på tiden att bjuda de på något för det har jag inte gjort sedan jag började jobba på mitt jobb. Igår pratade vi om att jag skulle ta med fika fast på skoj men jag tänkte att jag kunde göra det, och det gjorde jag imorse. Jag började baka klockan åtta på morgonen trots att jag inte började förrän jobba klockan 1o.45. Min arbetskamrat H var glad att jag tog med fika för han är galen när det gäller kakor.


Jag hade lite problem med en kund som var otrevlig. Samma kund från igår som "bråkade" lite med mig om en vara som han hade fel för jag visste att de kostade så men han sa ett annat pris. Jag var lite arg på honom eftersom jag vet hur mycket den varan kostar, så jag gick dit och kollade, och jag hade rätt. Jag sa till kunden att jag hade rätt, priset är korrekt. Han bad om ursäkt. Han kom till min kassa idag och köpte något. Plötsligt säger han: Jag fick 50 öre för lite. Alltså han skulle få 50 öre tillbaka, och då undrade jag vad han pratade om. Jag försökte förklara honom om tillgodokvitto men han pratade om ett annat kvitto som han visade för mig, kvitton från igår. Han var riktigt otrevlig, och tyvärr möter jag en del otrevliga kunder som jag tycker inte är särskilt kul. Jag och kunden "tjafsade". Han förklarade på konstigt sätt att jag själv blev förvirrad. Jag var skakig, kände hur varm jag var inom mig för jag är inte van att ha konflikt med någon, och det är vad som hände idag. Jag ringde två signaler så att personalchefen A kunde komma, och hon sa till mig direkt att jag skulle ta djup andetag. Mina händer var skakig, det såg hon. Jag ville bara sticka därifrån, jag behövde friskt luft. Jag förklarade för personalchefen om problemet. Till och med hon förstod inte vad kunden ville. Vi försökte hjälpa honom men han var kall, han ville inte förklara på ett bra sätt. Till slut fick han som han ville: Han ville ha sin 5o öre som han inte fick igår, och jag trodde att jag gav honom det men jag vill inte säga att jag har rätt. Kunden var en idiot!
Jag var chockad att han ville ha 50 öre för vad ska han med sin 50 öring? Jag har haft kunder som inte velat ha 50 öre när jag ville ge kundens pengar tillbaka men då har de sagt, behåll 50 öre. Det var helt sjukt och mest stör mig att han inte sa det till mig igår när han fick sina pengar tillbaka. Personalchefen A kom tillbaka efter några minuter för att kolla hur det var med mig för hon såg att jag inte mådde bra. Jag sa som det var: att jag inte mår bra, jag är skakig. Hon frågade om vi skulle byta plats, och det ville jag. Det behövde jag för lugna ner mig. Efter en timme bytte jag och personalchefen A, hon frågade igen hur det var med mig. Gullig hon är...
Tusen tack till personalchefen A :)


Om du fick 5o öring mindre, skulle du komma nästa dag till affären och säga att man vill ha sin 5o öring?
Själv skulle jag inte göra det för vad ska jag göra med 5o öre? Sen skulle jag också tycka att det var pinsamt för det var vad kunden gjorde, han gjorde en situation som var pinsamt. Det hade varit en annan sak om han inte fick 20 eller 100 kronor för då hade jag förstått men snälla, 5o öre?!


Ibland kan det bli lite konflikt mellan personal och kund på jobbet, det är väldigt tråkigt att det ska vara så. Själv hoppas jag på att jag inte behöver hamna i den här situationen igen för jag mådde inte alls bra av det här. Samtidigt måste jag lära mig att hantera konflikt men jag är inte van att ha konflikt för jag hamnar i sällan när det gäller konflikt. I två dagar i rad har mina händer varit skakiga på grund av samma kund...
Tillbaka till jobbet imorgon, det ser jag nog fram emot men hoppas att den här veckan som kommer nu blir bättre.

Veckans ros går till personalchefen A :)


God natt

Nu ska jag gå och sova för att jag börjar bli lite trött nu, och det har jag varit sedan imorse när jag vaknade. Jag halvsov i tre timmar, kunde inte alls sova. Kanske för att jag tänkte på olika saker och sedan hade jag huvudvärk när jag vaknade klockan fyra imorse. Imorgon ska man också vakna tidigt för då ska jag baka kladdkaka som jag ska ta med till jobbet. Efter bakning funderar jag på om jag ska ta en halv timma promenad innan man ska jobba.


Idag på jobbet hade jag roligt för jag och personalchefen A "tjafsade" på skoj mot varandra, det var roligt :) för både jag och hon skrattade... Sen kom arbetskamraten H och börjar snacka om fika och mina fikaraster som han vill gärna ta över eftersom jag inte är förtjust att ta fikarast...

Familjen <3


Najsigt eftermiddag

Idag på eftermiddag tillbringade jag några timmar hos vännen och hennes familj. Det var ett tag sedan jag var hos de, sist var det i mars när prinsen Viktor kom till världen men idag fick jag träffa de. Jag hade trevligt hos de, och det är alltid trevligt att vara hos de även om man inte träffar familjen : ) Jag och prinsessan Miranda lekte, det var roligt tyckte jag och jag tror också att Miranda hade roligt för hon skrattade hela tiden. Lilla Viktor, han har växt sist jag såg honom. Han är himla söt, lika söt som sin syster. Vännen tog kort på mig och Miranda. Tre kort blev det på oss :)
Till slut sa Miranda: Ta inte mera kort.
Jag skrattade på en gång för hon fick mig att skratta, det gör hon alltid men också får hon mig att vara glad :)

När man kom hem fick jag ett mail från vännen, hon bifogade bilder på mig och söta Miranda. Söt hon är på alla tre bilder. Någon av de ska jag rama in som jag ska ha i mitt rum.
Snart får jag hälsa på de igen, får inte vänta för länge men det är svårt när man oftast jobbar sent, det är svårt att anpassa... Eller får man ta en dag ledig från jobbet men det löser sig :)

Miranda & Viktor finns alltid i mitt hjärta!


RSS 2.0