Grattis :)

Ett stort grattis till Vivvi som fyller år idag :)

Grattis på födelsedagen! ♥


Världens dummaste fråga?

Jag har en fråga som jag gärna vill ha svar på. En fråga som är nog intressant men också dum fråga, så det är nog en av de världens dummaste fråga. Nyss så borstade jag tänderna, och då tänkte jag att jag borstar mina tänder tre gånger om dagen. Jag är nog dum som borstar tre gånger om dagen. Förut var det två gånger om dagen men nu är det tre gånger om dagen, så har det varit i flera år.
Varför just tre?
Första tandborstning: På morgonen när jag vaknar, så borstar jag mina tänder. Det är för jag inte vill ha den äckliga smaken på grund av sömnen.
Andra tandborstning: Jag äter frukost. Och jag vill inte ha matrester i tänderna så jag borstar tänderna igen. Det blir två gånger på morgon/förmiddag.
Tredje tandborstning: Jag borstar för tredje gången innan jag ska sova.

Ibland händer det att jag borstar mina tänder fyra gånger. Det kan bero på om jag ska på en fest, eller om vi familjen ska få gäster. Det här händer väldigt ofta för jag borstar mina tänder fyra gånger om dagen i Bosnien.
Det är är nog en tvångstanke jag lider av för det var nyss jag tänkte på. Att jag har en tvångstanke.
Min tvångstanke är, att jag måste borsta mina tänder tre gånger om dagen i Sverige medan i Bosnien så är det fyra gånger om dagen.
Lite komisk när jag tänkte på det. Och jag är inte klok ;)

Hur ofta borstar ni era tänder? Ni som läser min blogg ;)
Håller ni med om att det är en av de världens dummaste fråga jag har.

Ännu mera arbetstider

Nu imorse har jag simmat. Det var både skönt och jobbigt. Skönt att man kunde slappna av bort sina tankar. Det som var jobbigt, att man har en dålig kondition. Syfte med simningen var inte att jag skulle förbättra min kondition utan det var mest på grund av min smärta. Jag simmade fram och tillbaka, 30 gånger så det blir 750 meter. De gånger jag har simmat, har det alltid varit 750 meter så jag har satsat på 750 meter. Nästa gång jag ska simma, kanske det blir imorgon kväll om jag inte ska på mötet med jobbet eller så får jag ta det på söndag.


Nu blir det ännu mer arbetstider för mig, och det känns bra att jag kommer att jobba något nästa vecka. Jag trodde inte att jag skulle jobba något nästa vecka tanken på att jag inte finns med på schema. Igår när jag jobbade, frågade personalchefen om jag ville jobba på lördag. Och det kunde jag :) Det var ett tag sen jag jobbade med personalchefens helg. Och hon tänkte fråga mig om jag ville jobba på fredag för hon undrade om det var fredag jag inte kunde, och det stämde. Lite koll hade hon. Sen så frågade hon om jag ville jobba nästa vecka, och det ville jag. En arbetskollega ska ha sin semester nästa vecka, så jag kommer att ha hans tider. Hans börjar jobba väldigt tidigt på morgonen. När han slutar, så är det olika men varje morgon börjar han jobba klockan halv sex. Personalchefen sa att jag inte behövde komma så tidigt men jag skulle börja jobba halv sju istället. Och när jag får sluta, blir det olika. Jag får mitt schema på lördag.

Jag funderar på om jag inte ska ringa eller sms personalchefen och fråga hur min arbetstid ser ut på tisdag tanken på att jag ska till vårdcentralen. Jag börjar bli stampatient på vårdcentralen ;) Nu driver jag här. Jag ska till en annan vårdcentral, inte till min vårdcentral där jag är inskriven. Förhoppningsvis ska det väl gå bra fast lite nervös är man. Nervös inför de dumma frågor jag kommer säkert att få. Ska inte tänka på negativ utan ska ge det en chans för det gjorde jag inte förra gången för då var jag nog inte beredd.

Jag får ringa min mamma och be henne kolla min arbetstid på tisdag för annars får jag cykla till jobbet på fredag efter mitt möte. Eller så får jag avvakta till på lördag. Jag vet inte hur jag ska göra.


Vad händer idag, ska jag träffa Regina på stan. Först ska vi gå i affärer. Sen blir det väl hindersmässan och sen fika. Så det blir trevligt.


Snart är det fredag. Fredag som jag ser fram emot :)


En ny vecka

Helgen har passerat. Min helg har varit väldig seg fast jag har jobbat. Jag har haft tråkigt. Den här veckan bör jag inte ha tråkigt för det händer en del saker i veckan.
Idag händer inte det så mycket förutom att jag ska jobba. Jag börjar inte jobba förrän klockan 10.00-19.15 så det är en lång dag. Bara inte smärtan kommer på jobbet för det gjorde i fredags.
Vad som händer den här veckan jobbar jag imorgon. Jag börjar jobba klockan 8.45-18.00. På onsdag är jag ledig. Då har jag tänkt ta en simtur tidigt på morgonen för att jag inte har simmat förra veckan på grund av min röd-vecka. På eftermiddag ska jag träffa Regina. Vi ska fika men också gå på hindersmässan som börjar på onsdag. Det blir trevligt.
På torsdag jobbar jag också. Den dagen börjar jag tidigt på morgonen så jag kommer säkert vara väldigt trött på morgonen. Jag börjar klockan 07.00-16.00. Efter jobbet ska jag och min mamma gå på hindersmässan. Sedan är det möte med jobbet på stan, så jag får se om jag ska dit. Hon som är fackombud på mitt jobb, har skrivit att jag ska komma fast jag inte har planerat att gå dit. Går jag inte dit på mötet, tänkte jag att jag kunde ta simtur igen.

På fredag jobbar jag inte för jag har sagt eller skrivit på pappret att jag inte kan jobba den dagen. Har möte på stan :) Och Vivvi fyller år så jag ska dit och lämna presenter till henne. Sedan är det fest på kvällen.


Vad som händer i helgen, har jag inte planerat mycket. Jag ska ta det lugnt. Om det inte blir fult väder i helgen, ska jag nog ta en lång promenad. Jag funderar på om jag inte ska också simma i helgen. Sen ska jag läsa den här dumma uppgiften. Jag tror inte att jag ska jobba i helgen tanken på att jag jobbade i lördags och i söndags. Man vet aldrig. Angående om jobbet, så tror jag att jag måste ta reda på vad som har hänt med min tredje helg tanken på att jag inte jobbar var tredje helg. Den tjänsten som jag sökte förra året. Jag tror att hon har tagit bort mig. Antingen får jag fråga eller så får jag strunta i det. Dels för att jag inte orkar ha mer problem i mitt liv. Sist jag frågade henne om tjänsten, var jag väldigt besviken på henne.

Det är så mycket ilska man har inom sig för igår kväll var jag så förbannad. Jag var så förbannad att jag inte kan förklara hur förbannad jag var men också kände man sig sviken. Jag ångrar det jag gjorde igår men jag hade inget val. Så jag var en riktig idiot. Bättre det än det andra valet...

Inte ska jag tänka på det idag utan ska tänka på att jag ska ha en trevlig dag på jobbet ;)
Kom på just nu... Jag måste skriva ett tackkort till den här personen som hjälpte mig med Vivvis present :) Det får jag fixa ikväll, så får jag skicka imorgon.


Lillasyster, Lejla och Eldar - mina kärlekar! ♥

Fredag kväll

Äntligen har jag fått nya arbetstider för det var ett tag sen jag jobbade i några dagar i sträck. Igår jobbade jag för första gången på 13 dagar så det var verkligen ett tag sen jag jobbade. Jag har även jobbat idag fast det var inte många arbetstimmar. Det var från klockan 16.00-19.15. Jag kommer att jobba fram till nu på tisdag. På onsdag är jag ledig för då har jag jobbat sex dagar i sträck. Sen jobbar jag också på torsdag nästa vecka.
Personalchefen och jag sms varandra angående om arbetstider. Jag får nog säga till henne att hon får gärna ringa mig om det är lättare för henne. Först var det frågan om jag kunde jobba på måndag och tisdag. Det kunde jag. Sen så frågade hon om jag kunde jobba nästa vecka på torsdag. Den arbetstiden visste jag redan om. Sen så frågade hon mig om jag kunde jobba idag och i helgen, det kunde jag också :) Nu blir det mera arbetstimmar för den här månaden :) Ju mer arbetstimmar jag jobbar, får jag mer lön.

Jag har inte bara jobbat utan jag har även varit på stan en kort stund. Jag köpte hobbypapper, penna och foundation. Jag har också köpt en present till Vivvi som fyller år nästa vecka på fredag. Jag ser fram emot att ge presenter till henne. Tror att hon kommer att bli glad. Och jag kommer inte ens jobba nästa vecka på fredag för jag skrev på ett papper som personalchefen har, att jag inte kan jobba. Jag skriver aldrig varför jag inte kan jobba. Och jag behöver inte heller ha en förklaring för jag är extra personal så jag har rätt att säga nej till jobbet om någon frågar mig om jag kan jobba. Varför jag inte kan jobba nästa fredag är för att jag ska träffa ängel skrattis och Vivvi fyller år, så jag har tänkt ge henne presenter. Lite lustigt när jag tänker på nästa fredag för att förra året träffade jag ängel skrattis på samma dag när Vivvi fyllde år. Nu blir det så igen :) Det blir nog en bra dag fast jag vill inte hoppas för mycket.


Slaviti... När det gäller den här situationen gör mig lite orolig, att jag inte vet vad jag ska göra. Jag vet inte om jag ska lyssna på mitt hjärta. Eller om jag ska lyssna på min dumma hjärna. Jag lär nog lyssna på min dumma hjärna fast jag vet att jag vill lyssna på mitt hjärta. Lyssnar jag på min dumma hjärna, kommer jag säkert få dåligt samvete efteråt. Just nu skulle jag behöva ha ängel skrattis råd. Eller så skulle man behöva ha den finaste ängels råd för hon vet hur jag kan vara när det gäller den här situationen. Hon skulle säkert säga: Det är bara du som vet hur du vill göra. Lyssna på ditt hjärta. Det sa hon på ett ungefär när jag hade lite problem med detta. Och ängel skrattis skulle också säga så om jag behövde hennes råd.


Det är så jobbigt med negativa tankar och negativa känslor.

Och ja... Jag har två världens bästa änglar som har osynliga vingar!!
Att tänka på de... Inom mig blir jag glad för de är speciella människor. Det går inte beskriva :)

Lillasyster ♥

Av hela mitt hjärta älskar jag min lillasyster. Jag kommer alltid att älska henne, och hon kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Vi har haft syskonbråk. Man bråkar med varandra men till slut blir man sams igen. Jag och min syster förlät varandra för vi har en bra syskonrelation, den är stark. Syskonkärlek :)

Hon är världens bästa syster fast jag kan vara avundsjuk/svartsjuk på henne. Det har jag lätt att bli.  

Lillasyster, jag älskar dig! <3


Svaret är

De som kommenterade om halkskyddet som jag skrev imorse, då min fråga var om kunden var svensk eller invandrare. Alla svarade på att kunden var svensk.
Och svaret är: kunden var svensk.

Det är inte så att jag menar illa om svenskar utan jag tyckte att kunden var rolig ;) Sen så vill jag också påpeka att det inte är bara invandrare som är korkade utan det finns svenskar som också är korkade. Alla människor är olika. Det skulle vara tråkigt om alla människor är likadana. Tack och lov är vi människor olika :)

Imorgon är det fredag. Fredag som jag ser fram emot :)


Halkskydd

Förra veckan hade min mamma en kund som frågade efter halkskydd. Halkskydd har vi bara till badkaret.

Min mamma och kunden:

Kunden: Har ni halkskydd?
Min mamma: Ja, det har vi.
Kunden följer med min mamma till avdelningen och visar halkskydd.
Min mamma: Här har vi halkskydd.
Kunden: Hur använder man halkskydden? Hur sätter man på de?
Min mamma: Vad ska du använda den till?
Kunden: Hade tänkt använt de till skorna, så jag inte halkar.
Min mamma: Den här är halkskydd som man använder till badkaret.
Kunden: Jaha.

Min mamma garvade efteråt. När jag fick höra, så skrattade jag också. Jag undrade om kunden inte skämdes för hon vet väl hur en halkskydd ser ut som man använder till badkaret. Dessutom har vi både gröna och vita halkskyddar, eller är det bara gröna. Den halkskydden som vi har, den är ganska stor och är gjord av PVC-plats.

Rolig kund va? Och kan ni gissa om kunden var svensk eller invandrare?
Kommentera, så får ni veta ikväll. Skriver en inlägg ikväll :)


Tina :)

Varför ska du och dina kommentarer värma mitt hjärta? Varför ska du och dina kommentarer alltid få mig att le när jag läser kommentarer som du har kommenterat på mina inlägg?
Och varför ska du vara alltid så snäll som ger mig alltid speciella kommentarer som kommer alltid att finnas i mitt hjärta?

Tina, du är en fin människa! Det ska du veta :)

Gammelmoster

Helgen är över.
En ny dag. En ny vecka som inte händer så mycket förutom att på torsdag ska jag till vårdcentralen och träffa läkaren som jag tidigare träffade samt göra en undersökning. Efter vårdcentralen ska jag jobba fast jag inte ville jobba, och det sa jag till personalchefen förra veckan, att jag inte kan jobba men ändå frågade hon mig. Lika bra tanken på att jag snart inte har jobbat på två veckor. Jag måste nog säga att det här är jobbigt. Det är jobbigt att det ska vara flera dagar uppehåll från jobbet. Jag börjar sakna att jobba. Nästa vecka jobbar jag ingenting. Än så länge. Nog om mitt jobb för jag känner att jag inte vill prata om mitt jobb för jag tänker ganska mycket på jobbet. Vad ska jag göra? Hur ska jag göra? Vad är det som händer?
Det är tre viktiga frågor som dyker upp i min hjärna. Dessutom känns det som att det är fel period, där jag känner att allt är piss. Vissa dagar har jag gråtit. Som imorse på grund av saknaden och livet.

Min lillasyster som läser min blogg... Jag hoppas att hon inte berättar det här för min mamma för då kommer min mamma fråga mig hur jag mår. Jag orkar inte prata om hur jag mår. Så lillasyster... Läser du dagens inlägg, ber jag dig att du inte berättar det här för min mamma.. Lova mig det?! <3

Nu i några dagar har man tänkt på min gammelmoster. Jag har inte träffat henne snart på sex år. Sist jag träffade henne var när min gammelmoster och hennes kusin sov över hos min faster i Bosnien. Det var sommaren 2003, så det var väldigt länge sen. Dessutom saknar jag henne ibland. Det jag har funderat på, är att skriva ett brev till henne och berätta hur jag har det här i Sverige. Samt att jag ska skicka bilderna på mig, familjen och en del släktingar. Jag tror att min gammelmoster skulle bli glad, det skulle värma hennes hjärta. Suda heter min gammelmoster men kallas för Dada... Hon är så lik min farmor. Hon är en söt gammelmoster jag har :)
Den kvällen i min fasters radhus, satt jag bredvid min mamma. Jag kollade ganska mycket på min gammelmoster vilket det gjorde att jag började gråta för hon är lik min farmor. Gammelmoster grät också. Den kvällen var jobbig, för då insåg jag också att jag saknade min farmor. Och önskade att hon också var med i huset och kunde träffa sin syster för båda två hade inte träffat varandra sen kriget utbröt :(
Som sagt, ska jag nog skriva ett brev till henne. Jag ska be min mamma hjälpa mig med detta för jag är inte expert att skriva på bosniska, så jag kommer nog att lära mig. Sen ska jag fråga min faster om gammelmosters adress för jag har inte hennes adress.

Snart är det fredag. Fredag som jag ser fram emot :)


Hemska mardrömmen

I natt hade jag en hemsk mardröm som gjorde att jag blev rädd. Min hemska mardröm handlade om att jag var väldigt rädd för att jag sprang från något. Jag sprang så fort jag kunde. Jag gömde mig under en trappgång och hoppades på att ingen skulle hitta mig men någon hittade mig. Han sköt mig många skott för han ville att jag skulle dö. Det knäppaste är, att jag aldrig dog.  Trots den här hemska mardrömmen som jag hade, kunde jag känna den här rädslan i verkligheten. Det kanske berodde på att jag var nog rädd i kriget fast jag inte har visat det för mina föräldrar för min mamma har sagt att jag inte har visat min rädsla när vi var i kriget.


Det är nog filmen som jag kollade på igår, som gjorde att jag fick den här hemska mardrömmen. Filmen som jag kollade på var, Dödligt vapen 4. Och jag försöker inte kolla på action för jag tycker att det är jobbigt att kolla på action filmer. Jag kollar inte heller på krigsfilmer, det kan jag absolut inte kolla på. Nästa gång ska jag inte kolla på action.


Nu behöver jag inte tänka på Vivvis födelsedagspresent mer för jag vet vad jag ska köpa till henne, och det är tack vare en person som har hjälpt mig med detta :) På något sätt ska jag väl tacka henne fast jag vet inte hur jag ska göra. Vivvis present får jag fixa nästa vecka så behöver jag inte göra den sista veckan när hon fyller år. Vad hon ska få, ska jag inte avslöja här på bloggen även om det inte är en stor sak. Jag avslöjar nog efter när jag har gett presenter till Vivvi. Det är bara familjen som vet, samt hon som har hjälpt mig. Hon som har hjälpt mig med detta... Jag kan inte beskriva hur tacksam jag är! Stort tack till henne som kunde svara på mitt sms och ge tips :) Det blir nog en bra födelsedagspresent. Bara hon blir glad, så blir jag också glad! :)

Igår cyklade jag till jobbet för att ge en liten present till min syster. Det hon fick var en mjölksnipa fast hon ska använda den till vaniljsås. Hon har velat ha en sån för hon har letat efter en sån men hittade inte. Nu behöver inte hon leta efter en sån för nu har hon hemma. Hon sa att hon ville ha en till, så hon skulle köpa en sån på stan men jag sa till henne att jag kunde köpa. Och det gjorde jag idag. Cyklade till stan och köpte en likadan. Ibland köper jag något till min syster :) Det förtjänar hon. Och ibland vill jag skämma bort henne. Ibland får jag också presenter från henne. Syskonkärlek <3
Jag älskar min syster!!! <3
Och hon betyder mycket för mig!!! <3


Tankar hit och dit

Mina tankar försvinner aldrig för jag tänker för mycket. Varje dag tänker jag samma sak. Ena stunden kan jag tänka på det. Nästa stund blir det en annan tanke jag tänker på. Varje timme tänker jag på något. Dygnet runt. Och jag vill inte ens tänka på mina tankar. De kommer automatiskt, eller så är det jag som gör att jag tänker på något. Det är mycket tankar och mycket känslor som man vill bara lätta sitt hjärta, som man inte vill behålla allt inom sig men det går inte inte. Inte alltid lätt att vända till någon som man vill prata med för man vet inte vem man vill prata med. Och jag vill inte prata med min familj om hur jag mår. Dels för jag inte vill belasta mina problem på de. Dels för att jag inte att de ska fråga mig för jag vill inte oroa de. Om jag ska prata med någon i familjen så är det min mamma eller lillasyster för jag kan inte prata med min pappa. Jag har svårt att prata med honom om mina känslor. Sedan blir han väldig orolig och skulle fråga mig hur jag mår, och det skulle jag inte klara av. Han frågar alltid om min mage för han är orolig. Min mamma... Hon ser på mig om jag mår dåligt. Och det är jobbigt för då frågar hon mig hur jag egentligen mår. Hon vill ha svar på sina frågor men jag kan inte alltid ge hennes svar på hennes frågor för det är inte alltid lätt att prata om sina tankar och känslor. Min kära familj... Jag älskar de <3

Kanske jag borde köpa en privat dagbok där jag kan skriva ner mina tankar och känslor. Sedan att jag bränner upp dagboken. Nej, hellre pratar jag med någon för det känns bättre. Och det får jag göra om åtta dagar.


Dagens lista

Humör: Inte glad-humör idag.
Känsla: Värdelös.
Musik: Bosnisk musik.
Har: Ont i huvudet.
Ska: Till Handels och kolla var mina 700 kronor har tagit vägen. Sen på stan och lämna tillbaka varan.
Borde: Skriva ner mina negativa tankar. Skriva ner mina negativa känslor. Äta huvudvärkstablett.
Vill: Ha nästa fredag.
Hiss: Det finns inget.
Diss: Mina negativa tankar, och mina negativa känslor.
Längtan: Nästa fredag.
Önskan: Det är mycket man önskar sig. Just nu önskar jag att jag kunde klara den här dumma uppgiften.
Undran: Det är mycket man undrar.

Nu vill jag bara gråta, gråta, gråta, gråta, gråta, gråta, gråta. Ligga i sängen och gråta.
Så hopplös man känner sig. På grund av den här dumma uppgiften.

Jag tjurig?

Jag tjurig? Jag var tjurig fast jag sa att jag inte var tjurig. Det sa jag inför henne. Jag ljög. Jag kunde inte erkänna. Erkänna att jag var tjurig. Jag var inte mycket utan lite tjurig var jag. Jag försökte se glad ut men det gick inte, så det går inte lura henne ;)


Måndag

Det är redan tredje veckan. Här går tiden fort för nyss tänkte jag att min syster och hennes sambo har varit tillsammans i tre år. I torsdags var det deras tre års dag. Här går tiden fort för jag kan inte fatta att det har gått tre år för de. Hur de firade, åkte de till Stockholm i fredags och kom hem i lördags kväll. Sötaste paret :) Av hela mitt hjärta är jag glad att de två hittade varandra för de är så söta ihop. Det är många som har sagt att de är fina ihop.
Idag jobbar jag inte så man ska ta det lugnt. Den här veckan har jag inga arbetstider så jag vet inte om jag kommer att jobba eller inte. Jobbar jag inte den här veckan, får jag väl passa på att träffa en del kompisar för det var ett tag sen.

Hur min helg har varit, har jag och familjen haft besök. Min moster och hennes familj kom i lördags för att övernatta hos oss. Sist jag träffade de var förra året sommar då när jag var i Bosnien. Vi åt middag. Jag var verkligen mätt för jag åt soppa, bosnisk paj, kyckling med klyftpotatis och en god sallad. Efter maten åt man efterrätt: äppelpaj med vaniljsås. Jag och mina kusiner kollade på två filmer. Familjen hade tagit med sin lilla hund, Dixie. Hunden är så söt. Och han var väldig lugn i lördags. Han skällde ingenting förutom när han lät ledsen när min moster och hennes man skulle hämta sina saker från bilen. Han hoppade inte på möblerna. Och han tuggade inte heller på möbler som andra hundar kan göra. Han lyssnar vad familjen säger till honom. Han kan dansa. Dessutom är han riktigt bortskämd. Jag skulle aldrig skämma bort mitt husdjur om jag hade. I lördags hände det en rolig sak med Dixie som vi andra skrattade åt förutom män som satt i köket och pratade. Det han gjorde, var att han juckade. Han juckade med sin lilla gosedjur, kossan som han tycker väldigt mycket om. Han och hans lilla kossa. Jag skulle ha spelat in video från mobilen.

Igår morse åkte min moster och hennes familj vidare till Sälen, så därför sov de hos oss. De bor i Skåne så det är en lång bit att köra. Efter de hade åkt, städade vi hemma. Vi tvättade också. Jag cyklade till stan och lämnade tillbaka en tunika som jag hade köpt. Den var lite stor.


Tidigare skrev jag ett inlägg om att jag ska till läkare den 22 januari för jag hade fått kallelse. I början trodde jag att jag skulle få veta svar om blodprovet som jag gjorde men också ett annat test som jag gjorde här hemma i tre dagar. Jag tänkte även att jag kanske skulle få veta prov på den undersökningen som jag var på. Gastroskopi som jag gjorde i november. Nu behöver jag inte oroa mig för det för att jag har fått prov på den undersökningen som jag var på. Hur jag fick veta det, är att jag fick post från vårdcentralen. Det hamnade i min farfars lägenhet när jag och min yngsta kusin skulle gå upp och hämta två extra sängar i lördags. Det hade kommit post till farfar. En av de var till mig. Det var från vårdcentralen jag hade fått. Min mamma har inte varit i hans lägenhet på tre veckor, så det måste ha kommit i slutet av december. I början tänkte jag att jag kanske hade fått en tid hos en gynekolog för att förra året avbokade jag på grund av att jag hade min röd-vecka. Men det var inte det utan det var prov på undersökningen som jag var på. Läkare skrev att det visar inga tecken på magkatarr eller liknande. Inte trodde jag att man kunde kolla upp magkatarr med gastroskopi. Jag vet vad magkatarr är. Jag vet hur det känns att ha magkatarr för jag har haft det tidigare. Jag fick magkatarr när jag var på en klassresa i Paris på högstadiet. Det var olika anledningar till varför jag fick det. Hur som helst varför jag fick kallelse till läkare, är att jag ska göra en annan undersökning som jag inte ser fram emot. Jag kollade upp på nätet om den undersökningen, hur det egentligen fungerar. Det jag läste, blev jag rädd men också orolig. Jag kommer nog att vara orolig till dess. Jag vill bara att mitt magproblem ska gå över för jag börjar bli riktigt trött på det här. Den dagen när jag ska till läkare, kommer jag inte vilja jobba. Det måste jag tala om för personalchefen men också ska man skriva på mitt papper som hon har, så hon inte glömmer bort det.

Som sagt ska jag inte göra något speciellt idag förutom att jag ska ha ett möte på eftermiddag. Det ser jag fram emot :) Längtar men är lite nervös.


Dagens lista

Jag får passa på att svara på en del frågor innan min moster och hennes familj kommer. Hoppas de kommer snart för jag börjar bli hungrig. Jag har inte ätit riktigt mat på några dagar. Igår åt jag en liten pan pizza, det är inte riktigt mat. Ikväll ska man äta bosnisk paj, kyckling med klyftpotatis och en väldig god sallad. Efter maten blir det efterrätt: äppelpaj med vaniljsås :) Ikväll käkar man nog snacks.

Här kommer frågorna som jag har svarat.

Fem SKULLE

Skulle du vilja vara längre?
Ja, 168 skulle man vilja vara.
Skulle du vilja väga mer?
Nej, mindre tack.
Skulle du bli arg om din flickvän gjorde slut om du har/hade någon?
Nej. Man får skylla sig själv om man har valt att vara otrogen.
Skulle du vilja ha sex med en kändis?
Nej.
Skulle du vilja dricka dig full nu?
Både ja och nej.

Tio KAN


Kan du röra på öronen?

Nej.

Kan du slicka dig på näsan?

Ja.

Kan du kolla i kors med ögonen?

Tror det.

Kan dina föräldrar lita på dig?
Det tror jag.
Kan du låta bli att prata på 4 timmar?

Ja, när jag sover.

Kan du vara på fest utan att dricka?

Ja.

Kan dina vänner lita på dig?

Ja.

Kan du tänka dig att pierca naveln?

Nej.

Kan du suga?

På tummen kan jag.

Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar?
Ja.

Femton HAR


Har du någonsin ljugit för dina föräldrar?

Ja. Det har väl alla.

Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig?

Ja. De säger det varje dag <3

Har du ett syskon?

En lillasyster. Världens bästa syster.

Har du varit full den här månaden?

Nej.
Har du någonsin haft sex med någon?

Nej.

Har dina föräldrar ljugit för dig?

Det tror jag.

Har du redan tröttnat på dom här frågorna?

Inte än.

Har du borstat tänderna den senaste timmen?

Ja.

Har du pussat någon som är fyra år äldre?

Nej.

Har du haft sex med någon som är fyra år äldre?

Nej.

Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre?

Nej.

Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger?

Har tänkt på det men skulle aldrig testa droger.

Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det?
Har inte haft det.

Har du haft sex med mer än tre personer?

Nej.

Har du ljugit på någon fråga än då?

Nej.


Tjugo VEM


Vem är din bäste vän?

Har inte bästa vän.

Vem älskar du?

Mina nära och kära, det vill säga min familj och en del av mina släktingar. Och så klart Miranda och Viktor.

Vem hade du senast sex med?

Har inte haft sex än.

Vem vill du bli full med?

Ronja, Sara och Tezz

Vem är den bästa artisten?
Dino Merlin från Bosnien

Vem pratade du senast i telefon med?

Mamma

Vem har du en liten crush i?

?

Vem är snyggast i världen?
Fredrik Ljungberg

Vem skulle du ge en miljon till om du var tvungen att ge bort det?
Skulle vilja dela pengar. En del pengar skulle gå till världsbarn. En annan summa skulle gå till min släkting som är tre år. Han är handikappad. De pengar behöver han använda till skolan osv. Det han behöver till sin funktionshinder.   
Vem är snällast i världen?
Jag? Jag är för snäll har jag hört.

Vem är din bästa kompis?

Har inte bästa kompis.
Vem vill du prata med?

Det är en del jag vill prata med. En av de vill jag gärna prata med den finaste ängel.

Vem sov du med senast?

Sover själv.

Vem såg du full senast?

Vet inte.

Vem vet allt om dig?

Den finaste ängel men också ängel skrattis.

Vem kysste du senast?

-

Vem kramade du senast?

Mamma

Vem kan berätta allt för dig?

De som litar på mig.

Vem kan du berätta allt för?

Ängel skrattis.
Vem hatar du?
Hat är ett starkt ord. Ingen kommentar.

--

Vad blir ditt namn baklänges?
Anibas

Har du gjort en snöängel i år?
Nej.

Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?
I några dagar när jag var liten, i Bosnien

Har en dröm gått i uppfyllelse?
Ja.
Tycker du att sengångare är söta?
Nej.
Har du någon gång testat karate?
Tror inte det.
Första sporten du gick på?
Fotboll. Eller om det var bordtennis.
Minimorötter eller pommes frites?
Pommes frites.

Vad längtar du mest till just nu?
Till måndag :)
Hur gammal har du tänkt bli?
Vill inte tänka på åldern.
Har du haft vattkoppor?
Ja.
Vad drömde du om inatt? 
Hade ingen mardröm inatt.

Vilken tv-serie är bäst?
Desperate Housewifes, One Tree Hill, Criminal Minds
Vad åt du senast?
Nyss åt jag en bosnisk kaka för jag vill vänta på middag tills min moster och hennes familj kommer.
Höga eller låga strumpor?
Båda.
Vad är du mest rädd för i hela världen?
Kriget och döden.
Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
Ibland.
Vad har du för färg på ditt påslakan?
Blå
Bikini eller baddräkt?
Bikini.

Snyggaste läraren?
Ingen för jag går inte i skolan.
Är du mörkrädd?
Ja.
Har du någon gång haft på dig ett par trosor?
Jag är en tjej. Tjejer använder trosor eller string.
Riktig gran eller plastgran? 
Firar inte jul.
Tänt eller släckt när du ska sova?
Tänt.
Godaste drickan till frukosten?
Juice.
Vill du bli president?
Nej men skulle vilja prova en dag.
Har du spelat tjej i en teater?
Jag är en tjej.

Duscha eller bada?
Både och.
Har du gråtit i skolan nån gång?
Ja.
Hur tar du dig till jobbet/skolan?
Cyklar till jobbet. Ibland går jag.
Har du någonsin sminkat dig som punkare?
Nej.
Sjunger du på toa?
Nej.
Vilken färg har din jacka?
En röd Peak jacka :)
Använder du långkallingar? 
Nej.
Är du höjdrädd?
Nja, lite grann. 
Vilket land vill du åka till?
Vill åka till många olika länder. En av de är Kanada.
Vad var det senaste som fick dig att skratta?
På jobbet igår.
Vad ska du göra NU?
Jag svarar fortfarande på dessa frågor. Och väntar fortfarande på att de ska komma.

--
Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
Nej.
Har du sett din bästa vän gråta?
Har inte bästa vän men har sett de som står mig nära gråta.
Vilka vitaminer åt du när du va liten?
Nej.
Vad åt du senast?
Som sagt, en bosnisk kaka.
Har du fått någon komplimang idag?
Nej.
Har du varit med i en rättegång?
Nej.
Är du polare med grannarna? 
Nej.
Vilka språk talar din mamma?
Bosniska och svenska.
Vilka länder har du bott i?
Bosnien, Kroatien och nu bor man i Sverige.
Senaste piercingen?
Har bara två hål i öronen.
När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
Det är en bra fråga. Det måste nog ha varit i somras i Bosnien.
Gay?
Nej.
Har du däckat/spytt för att du druckit?
Ja.
Har du äggat ngn?
Nej.
Har du täckt någons hus med toalettpapper?
Nej.
Suger det här?
Kul men jobbigt att svara på dessa frågor.
Har du varit på stranden?
Ja.
Har du haft en stalker?
Nej.
Minns du din/dina musiklärares namn?
Har inte haft musik men drama.
Hur bra är din syn?
Inte så bra. Har glasögon
Har du varit på ett party? 
Ja.
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Nej.
Vad skulle du säga om jag sa att jag va kär i din bror?
Jag har inte bror.
Har du varit utomlands?
Ja.
Har du sett din bästa vän naken?
Nej.
Vilket är de bästa bröllopet du vart på?
Min mammas kusins bröllop i Bosnien för då var alla släktingar från min morfars sida på bröllopet. Det var trevligt för jag har inte sett de på jättelänge.
Var är dina syskon just nu? 
Min syster är i Stockholm med sin kille.
Vad var den senaste drömmen du minns?
Att min mamma var förbannad på mig. Något som jag inte gjorde bra.
Vilken tid gick du upp i morse?
Halv åtta.
Vad ska du göra i helgen?
Umgås med min moster och hennes familj ikväll. Imorgon tvätta och ta det lugnt.
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg? 
Lånetiden går snart ut. Låna om i vår webbkatalog osv.
När va du riktigt sjuk senast?
Minns inte. Måste nog ha varit förra året.
Vem är den senaste kändisen du tog på?
Dino Merlin. På hans konsert i Norrköping.
Vad finns i din bakficka? 
Har inte bakficka.
Har du färglinser? 
Nej.
Vad gjorde du kl 2 inatt?
Sov.
Vad är det första du gör på morgonen
Kolla på mobilen. Sen borsta tänderna.
Vad ska du göra efter det här?
Inget. Vänta på att min moster och hennes familj ska komma. Jag börjar bli hungrig.


Kallelse

Igår när jag kom hem från jobbet fick jag post. Post från vårdcentralen vilket det gjorde mig både rädd och orolig. Fick en kallelse till läkare som jag ska träffa som jag har träffat tidigare. Sist var det i november då när jag gjorde blodprov men också gjorde man en annan test. På pappret stod inte varför jag ska träffa läkaren men jag vet att det handlar om provresultatet - magproblemet som jag har. Kanske provresultatet från sjukhuset har också kommit. Kanske jag är allergisk. Det får jag veta den dagen när jag ska till vårdcentralen. Jag ska dit den 22 januari, klockan åtta på morgonen. Jag ska också passa på att fråga om magsjukdomen som jag har läst i tidningen men också på nätet, om det kan vara det jag lider av. På måndag hade jag tänkt boka en tid hos en sjuksköterska och fråga om magsjukdomen men det behöver jag inte göra för jag ska träffa läkaren så jag får ha lite tålamod till dess.


Maanantai :)


Designutlottning

Vill du ha en ny design på din blogg, kan du också vara med och tävla om designen. Jag är med och tävlar :)
Spara bilden och berätta om designutlottningen i din blogg :)

Hennes bloggadress: http://designbyristo.blogg.se/


En vecka kvar

Idag har jag jobbat hårt för att jag var på övrigt på jobbet. När man är på övrigt plockar man upp varor och fyller på... Man står inte i kassan om man är på övrigt. Sist jag var på övrigt, var det för flera månader sedan så det var ett tag sen. Jag började jobba klockan sju imorse och slutade klockan 15.00. Lite trött var man på jobbet för jag ville sova. Jag sov inte bra i natt men sömn fick jag. Tre nätter i rad har man vaknat vid två tiden.
Jag jobbar också på onsdag. Fram till fredag, och det blir inte många arbetstimmar för jag börjar jobba klockan 10.00-15.00, så det är härliga tider. På onsdag efter jobbet hade jag tänkt gå på stan och leta efter en present till Vivvi. Inte köpa utan kolla vad jag kan köpa så att jag kan förberedda mig några dagar innan hon fyller år. Jag har ingen aning vad jag ska köpa så det är jobbigt för jag är en komplicerad person som inte vet vad man kan köpa när någon fyller år. Jag blir inte nöjd. Den här idén som jag hade sen förra året, som jag kom på innan semestern blir inte av tanken på att jag inte har fått något mail från den här personen som jag skickade i november, så jag får strunta den presenten. Hade gärna velat göra den presenten för det skulle vara en personlig present men det får kanske bli en annan gång.
Förhoppningsvis hittar jag ett bra present till Vivvi. En annan sak vet jag vad hon ska få, det kommer nog göra henne riktigt glad ;) Det hoppas jag!

Nu ikväll ringde min mammas två yngsta sysslingar Haris och Ajna från Bosnien. Det var Haris som ringde för han ville prata med min mamma. Även Ajna ville också prata med henne. Till slut ville Ajna prata med mig :) Det värmde mitt hjärta. Hon gjorde mig glad. Helt otroligt att hon minns mig för jag har bara sett henne en gång förra året i Bosnien. Och sen har jag inte kontakt med henne via telefonen utan ses bara en gång om året i Bosnien.

En vecka kvar, längtar till den dagen! :)


Kärlek ♥

Ikväll hade jag ett gulligt telefonsamtal med min söta syssling Lejla. Först pratade min pappa med henne. Sen så pratade hon lite med min mamma. Till slut sa hon till min mamma att hon ville prata med mig, så jag pratade lite med henne fast det var kort. Vi sa bara en viktig mening till varandra :)

Jag: Lejla, vad gör du?
Lejla: Inget. Ville bara säga att jag älskar dig.
Naw, tänkte jag.
Jag: Jag älskar dig också.

Lejla: Jag älskar dig.
Jag: Jag älskar dig så mycket. Älskar dig över hela jorden.
Lejla: Jag älskar dig så mycket.

Sen så pussade hon på telefonen. Det gjorde jag med.
Innan hon la på luren sa hon: Jag älskar er allihopa. Hälsa Ajla, Semi och Dajo. Hejdå!

Hon värmde mitt hjärta. Hon gjorde mig glad. Hon fick mig att sakna henne och hennes lillebror ännu mer för jag saknar de så mycket. Varje dag går jag runt och saknar de. Varje dag tänker jag på de, det gör jag hela tiden! Mina bästa sysslingar Lejla och Eldar!

Min kärlek till de, det går inte beskriva.


RSS 2.0