Jag lever.

Jag lever om någon undrar vart jag har tagit även tanken på att jag inte har uppdaterat på en vecka, så det var inte igår jag skrev ett inlägg. Varför jag inte har uppdaterat min blogg i veckan, är för att jag inte har haft lust att skriva ett inlägg.
Jag får skriva ett inlägg nu ikväll innan jag ska sova för jag ska upp tidigt imorgon. Det här gör jag nog mest för Saras skull för jag antar att hon har saknat min blogg. Eller kanske inte ;)

Den här veckan har inte det varit lätt för jag har varit i min egen värld. Med mina tankar och känslor. Det har varit jobbigt men det ska jag inte skriva om utan det ska jag nog hålla för mig själv när det handlar om mina tankar och känslor.
Hur det har varit annars, har man jobbat i tre dagar. Hur det har gått att jobba, så har det gått bra förutom att jag tappade min ena hörapparat i torsdags. Det här hände när jag var på väg till jobbet från K.K, så det var inte lätt att ha en hörapparat när jag jobbade i torsdags eftermiddag. Fram tills vi skulle stänga. Tack och lov att jag inte jobbade inte i helgen, och jag hade inte heller kunnat jobba. Imorgon ska jag hämta min andra hörapparat. Hur det gick till, får jag skriva imorgon för det var inte bara med hörapparaten som jag hade otur med utan även med min laptop och min cykel.

Jag har inte bara jobbat utan har träffat kompisar vilket det var trevligt :)
Igår och idag har jag solat i det heta värmen. Det kanske inte var så jättevarmt som det brukar vara i Bosnien för äkta värme är när man svettas, och det händer inte så ofta jag svettas i Sverige när jag solar men jag svettades när jag solade på balkongen idag. Det var varmare att vara i solen på balkongen än på parken där jag och min mamma igår. Jag var på parken idag också men fortsatte sola på balkongen. Mina kinder blev röda för det gjorde ont för jag hade bränt mig utav solen. Dessutom är mina kinder röda när jag springer eller om det är för varmt för mig. Jag kanske borde ha hetat jagoda istället för Sabina. Jagoda betyder jordgubbe på svenska.  Det vill jag inte heta. Sabina var jag nöja med även om jag kanske hade velat heta Erna.

Just det... Några har kommenterat om mitt sommarschema, och har sagt att jag borde prata med personalchefen. Först vill jag tacka er som skrev fina kommentarer!
Jag vet att jag borde prata med personalchefen om mitt sommarschema men om jag tänker efter, kanske jag inte borde göra det för jag vill inte jobba mindre om jag säger vad jag tycker om mitt sommarschema tanken på att hon vill att det ska vara rättvist mot andra också. Jag är inte ensam om att jobba som extra personal utan det finns andra som är också extra personal samt att det finns några som har sökt sommarjobb. Jag kan inte få mycket arbetsdagar medan de andra få mindre utan det ska vara lika mycket för oss. Och det förstår jag men samtidigt blir man ju irriterad eftersom det är JAG som har mest ställt upp för jobbet!
Och när jag tänker efter, borde jag vara glad att jag har ett jobb vilket jag är oavsett hur jag mår. Och jag borde också vara tacksam att personalchefen tackade ja till mig när jag ville jobba som extra personal. ( Det är min mammas förtjänst för hon frågade om hon behövde extra personal. Personalchefen kunde ha tackat nej men det gjorde hon inte utan gav mig en chans. )
Jag är glad att jag har ett jobb. Jag är tacksam att personalchefen gav mig en chans. Det är så jag ska tänka på, inte vara arg på henne eller på mitt sommarschema. Bättre det än ingenting men visst hade jag önskat att hon kunde ha prata med oss som är extra personaler, och berätta hur hon har tänkt. Jag är säker på att de flesta är besvikna över sitt sommarschema för jag antar att de trodde också att de skulle få jobba mycket som jag trodde att jag skulle få göra. Jag är inte ensam om det här.
Jag ska inte tänka på det här för det har jag gjort i några veckor. Inte vill jag må dåligt på grund av mitt sommarschema. Det här lägger jag åt sidan för jag kan inte göra något mer. Att prata med henne, kommer inte funka. Jag får acceptera som det här.

Nu borde jag ligga i sängen och sova för jag ska upp tidigt imorgon. Det skulle vara fint väder imorgon, och då ska jag sola :) Sola på balkongen.

Innan jag avslutar kvällens inlägg, vill jag tacka Sara som skickade det gulliga kortet som jag fick på posten i måndags. Hennes varma meningar värmde mitt hjärta. Hennes varma meningar fick mig att le. Det var verkligen snällt av henne som skickade ett gulligt kort till mig fast hon inte hade behövt göra det. Tusen tack till dig Sara! :)

God natt!


PISSFÖRBANNAD!

Det verka som om april och maj månaden ger mig lite otur med mitt mående och allt annat för det här tredje veckan som jag känner att det är en botten vecka. Kanske lite bättre den här veckan än förra veckan? Den här veckan har man varit ledsen, man har haft den jobbiga smärtan, man har haft ont i magen men framför allt har jag varit förbannad. Förbannad för allt, att jag behöver en boxningssäck. Jag ska skaffa en boxningssäck om jag har rätt att borra hål här hemma. På något sätt ska jag fixa det, och då ska jag boxa ur all min ilska.

Jag vet inte vad jag är mest arg över. Ena stunden kan det vara det medan nästa stund kan det vara en annan sak. Att till slut blir jag arg för allting men jag visar inte det utan håller all ilskan inom mig.

Det jag vet som jag är mest arg över, är mitt schema. Det är världens sämsta sommarschema jag har någonsin fått. Jag är inte alls nöjd utan jag är väldigt besviken. Det är ett jävla dåligt schema jag har fått, att jag blir så jävla tokig men framför allt är jag så jävla besviken, att jag inte kan förklara det.

Sammanlagt har jag fått åtta arbetsdagar på sex veckor. ÅTTA ARBETSDAGAR???!!! Efter semestern har jag inte fått arbetsdagar eller.

Lilla jag trodde att jag skulle få jobba heltid som jag gjorde förra året, eller åtminstone att jag kunde ha fått jobba 2-4 gånger i veckan. Att det skulle bli så fram till vecka 29 men så är det inte.

Jag är så jävla besviken. Och jag är besviken på personalchefen som inte informerade mig och andra extra personaler hur hon har tänkt med jävla fucking sommarschemat för jag lovar att de som är extra personaler är besvikna på sitt sommarschema. De tror också att de skulle jobba mycket men icke sa nicke. Ska det vara så jävla svårt att informera oss som är extra personaler?

Dessutom har hon strukit bort vissa dagar som jag skulle ha jobbat. Vad är det hon håller på med?
Ska jag sitta hemma och vänta tills de ringer mig? Jag är PISSFÖRBANNAD!

Och just det... Ena vecka jobbar jag tre gånger fast den tredje arbetsdagen kan jag inte.

Sedan är det tre veckors uppehåll. Sen jobbar jag fem dagar.

Hur kul är det? Vad ska jag göra när det blir tre veckors uppehåll från jobbet? Jag kommer att må ännu sämre. Jag kommer att bli tokig. Just nu hatar jag sommaren. Och jag behöver pengar. Jag kunde ha fan sökt ett annat sommarjobb om jag visste att det skulle bli så här.

JÄVLA FUCKING SKIT!

Igår höll jag bli tokig på en arbetskollega när jag kom förbi jobbet innan de skulle stänga. Jag och min mamma kollade på schemat. Och den arbetskollegan var också med och kollade. Vi pratade lite om det.

Till slut sa jag: Ska jag sitta hemma och vänta tills ni ringer mig?

Hon: Jag har ringt dig många gånger och du har inte kunnat då.

Jag sa inget men jag var pissförbannad på henne. Jävla bitch om jag får nu säga fula ord. Det skar i mitt hjärta för om det är någon som ställer upp för jobbet, så är det JAG! Hur många gånger har jag inte ställt upp för jobbet? Det gjorde verkligen ont att höra. Hon har fan inte ringt många gånger. Hon har ringt tre gånger. TRE GÅNGER HAR HON RINGT MIG. Inte många gånger. Och de gånger som hon har ringt, har jag inte kunnat men den första samtalet fick jag ändra mina planer att jag till slut fick ställa upp för de för de kunde inte hitta någon extra personal. Jag ställde upp för de, och jag får skit från henne? Det andra samtalet, kunde jag inte. Det tredje samtalet tackade jag nej för hon var så otrevlig i telefonen. Hon ville stressa mig ihjäl på grund av de tre timmar som jag skulle ha jobbat. Och jag var på stan. Den dagen hade jag planerat att träffa sötnosar Miranda och Viktor innan de familjen skulle till Malaysia, och jag träffade de. De var viktigare än hon som ringde mig som var otrevlig i telefonen.

Butikschefen har ringt mig en gång. En annan som är delaktig med andra chefer, har ringt mig en gång medan personalchefen har sms mig flera gånger. Över 50 gånger. Över 50 gånger är mycket om man jämför med 3 gånger.

Och hur många gånger har jag tackat nej då de har frågat mig om jag har kunnat jobba. Inte ens över 15 gånger.


Jag borde inte tänka på det här men jag stör mig på det här. Det hjälper inte ens att prata med personalchefen om det här. Dessutom var några arbetskollegor chockade över att jag skulle bara jobba åtta arbetsdagar för de sa att det är jag alltid som ställer upp.


Vad är det fel på vissa människor? Och vad är det fel på världen?

Och det märks att jag behöver min semester men också behöver jag min lilla dag. Även behöver jag en boxningssäck.


Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!


" Vilken idiot "

Samtalet på jobbet i tisdags när jag och min mamma jobbade.


Mamma: Vilken idiot som lämnar kartongen här!

Hon höll på bli galen som hon var galen på mig i onsdags morse, här hemma för att jag grät.
Jag: Det är jag som är idioten. Tack så mycket!


Min mamma garvade och det gjorde jag också. Hon visste inte att det var jag som hade lämnat kartongen där. Min mamma blir lätt sur eller arg om man inte lägger varor/kartongen på rampen om det är fullt på hyllan, om det inte går att fylla på.

Mamma sa att det inte var lik mig. Och jag brukar lägga varor på rampen när det är fullt på hyllan men det gjorde inte jag med hyllanplanen som skulle vara på rampen för att jag tänkte att jag skulle göra det lite senare, innan vi skulle öppna butiken för jag jobbade tidigt då på morgonen i tisdags. Det har legat där innan jag skulle hem.

Den dagen var jag upptagen med allt.
Jag berättade för en arbetskollega vad min mamma sa, och han skrattade.


Mamma:
Bara så du vet, kan jag vara arg.

Det sa hon till arbetskollegan som är delaktig med de andra som är chefer på jobbet.

Hon kan vara arg. Hon kan vara tokig. Och hon vågar säga vad hon tycker vilket det är starkt av henne!

Jag blev inte ledsen eller sur ;) Berättade för min pappa och han skrattade också. Har hänt att jag tog upp om det några gånger med min mamma vilket det gjorde att hon skrattade.


Tänk att min mamma tyckte att jag var en idiot fast hon inte visste vem som lämnade kartongen på golvet men jag älskar min mamma. Det är min rara mamma!


Mina fina syster ♥

Min fina syster skickade ett gulligt sms till mig, och det sms fick jag när jag jobbade igår. Hennes sms värmde mitt hjärta, att jag började gråta i butiken men som tur såg det ingen. Och jag skulle inte gråta på jobbet för min mamma skulle komma och kontrollera mig hur jag mådde vilket hon inte gjorde. Hon sa så för att skrämma mig. Till och med ville hon ringa till jobbet och säga att jag inte skulle komma. Att jag grät igår morse var för att allt var så jobbigt, att jag till slut kände ilskan. Jag började tänka på att jag var en dålig människa men det är inte jag. Jag är INTE en dålig människa. Och min oroliga mamma höll på att bli galen på mig, och det förstår jag. Hon vill inte att jag ska må dåligt speciellt ville hon inte att jag skulle gråta över den situationen vilket jag inte vill. Men jag är en känslig person och har lätt att gråta. Jag har lätt att gråta över små situationer. Jag har lätt att gråta över människor, som inte ens kanske är värda för mina tårar.


Hur som helst skrev min fina syster så här på sms:et:

" Hej syrran! Jag ville bara skicka ett sms o säga att jag älskar dig min världens bästa syster! "


Det korta sms värmde mitt hjärta. Det korta sms betydde allt för mig.


Vill säga några rader till min syster för hon brukar läsa min blogg:


Lillasyster, du är världens bästa syster jag har! Jag är otroligt glad att jag har dig som syster, ingen annan! Jag är otroligt glad över att jag har dig i mitt liv. Tack för att du finns vid min sida. Jag är glad att du och jag har en fin syskonrelation där vi två visar varandra kärlek genom sms, kram, puss men också skämmer vi bort varandra ibland. Du har ett fint hjärta. Du får människor att skratta för du är lik vår morbror. När det gäller din utbildning, är jag väldigt stolt över dig min syster. Du pluggar så hårt, att du till slut blir trött. Du ger inte upp utan du bara kämpar. Du får alltid bra betyg på dina tentor! Du gör ditt bästa, och det måste du komma ihåg. Hoppas du själv är stolt över dig själv för det är jag!


Och jag älskar dig. Det gör jag av hela mitt hjärta, och jag bryr mig om dig min fina syster!!!
Massa kärlek till dig lillasyster ♥


Kundens kommentar.

Idag har jag jobbat vilket det har varit fullt fart på jobbet. Jag var på övrigt, så att man hjälpte en del kunder. Det var hit och dit men så är det när man jobbar på mitt jobb ;)

Fick en varm kommentar som värmde mitt hjärta.
En kund skulle ha två stycken bromstrummor men det låg bara en på hyllan. Kollade på datorn hur mycket vi skulle ha. Sa till honom att jag skulle gå och kolla men han följde med också. Kollade på rampen om den andra låg där vilket det gjorde. Kunden blev jätteglad :) En trevlig kund som var mycket tacksam för hjälpen! Efter en stund, var jag på väg till Förbutiken för att fråga personalchefen om något, så såg jag den kunden som jag hjälpte med bromstrumma. Han var på väg att fråga personalchefen men när han såg mig, ville han ha min hjälp igen.

Han: Jag ska fråga favorit tjejen.
Det sa han inför personalchefen. Jag blev glad för hans kommentar, som gick rakt in i mitt hjärta.

Han skulle ha bränsleslang som vi har. Sa vart vi hade.
Han sa att han skulle komma tillbaka om han inte hittade.Jag gick dit och kollade hur det gick för honom, om han hittade bränsleslangen. Jag hjälpte honom att hitta en bränsleslang som han ville ha samma storlek på sin gamla bränsleslangen som han hade tagit med. Hittade en och jämförde med den gamla. Den som jag hade hittat, var lite grövre sa han men han tog den ändå.  
Han var glad.

Han: Har du någon namnskylt? Så att man kan se vad du heter?
Jag: Ja, det har jag. Sabina heter jag.
Visade namnskylten på tröjan.
Han: Det ska jag komma ihåg för nästa gång när jag kommer hit, så jag vända mig till dig.

Det var en trevlig kund som var nöjd med hjälpen :) Han uppskattade det. Och jag själv uppskattade när jag hörde när han sa favorit tjejen inför personalchefen och mig! Det betydde mycket för mig! Tack till kunden! :)


Tack för igår kväll!

Tack till Ngoc, Peter, Ronja och Emil för igår kväll :) Vi gänget grillade ute på Ngocs och Peters område, där de bor.. Åt mat, drack och pratade. Det var trevligt. Hemma hos de, satt vi ute på balkongen och rökte vattenpipa. Tror att vi satt ute på balkongen i två timmar. Det var trevligt men också mysigt :) Det var mycket skratt vilket jag behövde det. Och en massa bilder blev det också. Inte från min kamera utan Peters kamera. Sen så gick vi in och kollade på Eurovision Song Contest 2009. Jag hade två favoriter, och det var Norge men också Bosnien. Så klart :) Norge hade en jättebra låt men det hade också Bosnien. När jag lyssnade på Bosnien låt, tänkte jag på mina släktingar. Regina sms mig när Bosnien sjöng, och skrev: vilket fint namn Bosnien har ;) Rolig hon är. Senare på kvällen åt vi efterrätt. Det var varm banan med choklad som hade smält inuti bananen som vi hade värmt de i ugnen. Det var gott!

Tack till gänget för igår kväll! Hade skoj vilket jag behövde! :)


Sms:et :)

Tidigt imorse kollade jag på mitt sms, och då hade jag fått ett sms från Vivvi :) Hon och hennes lilla familj är framme i Malaysia. Skönt att höra att det gick bra med barnen, att de var duktiga för både jag och Vivvi undrade hur det skulle gå med Viktor tanken på att han inte kan sitta still ;) Bad Vivvi i onsdags när jag träffade henne och familjen en stund, att hon skulle sms mig när de är framme. Det betyder mycket för mig!
Hoppas hela familjen får en underbar semester i Malaysia! :) Kan vara skönt för de att komma bort från Örebro. Det är inte ofta de åker till Malaysia och hälsar på sina släktingar.

När man nämner att de är i Malaysia, vill jag till Bosnien och få träffa mina släktingar. Att få uppleva värmen från släktingar, där man kan känna att de har saknat oss men också kan man känna att de är glada över att se mig och min familj. Det är äkta värme men också äkta kärlek.

Det är mina släktingar. Mina goa släktingar. Inte alla men en del av dem.


Veckan är inte bättre än förra veckan.

Den här veckan trodde jag att det skulle bli bättre än förra veckan som var en botten vecka men den här veckan har inte alls varit en bra vecka måste jag säga. Allt har varit så jobbigt, att vissa dagar har jag gråtit fast jag inte har velat det. Även om jag har sömnproblem, så har jag haft svårt att sova i två dagar i sträck. Jag låg och vred hela tiden. Det är på grund av mina tankar och människor. Och magproblemet har varit jobbigt i några dagar. Det är på grund av stress men också på grund av människor, att jag får skylla på både stressen och människor. Gör en människa eller några människor mig arg, så tänker jag på den personen eller de personer, att jag till slut får ont i magen vilket det inte är bra. Och det ska bli en förändring här för snart ska jag sätta en gräns för det är vad jag behöver!


Dessutom har jag varit så arg. Arg för allting. Arg på människor. Det är så mycket ilska jag har inom mig som jag måste ta ur mig, och det ska jag göra genom boxningssäcken.


En annan sak som jag har tänkt på ofta, som jag är medveten om men har inte erkänt det för mig själv. Nu ikväll ska jag vara ärlig mot mig själv.

Ska jag vara ärlig, så förtjänar jag INTE det här!!! Det var stora bokstäver med fet stil. Jag upprepar meningen igen: Jag förtjänar INTE det här!!!
Det är för att jag vet att jag har ett stort varmt hjärta som bryr sig om andra människor. Som tänker på människor i första hand, att jag glömmer bort mig själv. Jag har ställt upp för många.
Det sägs, att man ska ge och ta. Det är vad jag har gjort. Jag har gett väldigt mycket, att jag har sällan fått tillbaka. Det gör nog mig inte ledsen. Och jag är inte arg på på det. Och jag ångrar inte att jag har ställt upp för människor/mina kompisar för jag vet hur jag är som en person, men det ska bli en förändring här.
Jag kommer alltid att vara jag, som jag har alltid varit men jag ska bli en starkare människa än vad jag är idag. Jag ska försöka tänka mer på mig själv för det är vad jag behöver. Och jag ska säga ifrån men också ska jag lyssna på mitt hjärta.
Familjen vet vad jag pratar om. Jag vet vad jag pratar om.

Så det är dags att jag börjar sätta en gräns snart...



Innan jag ska sova, så vill jag av hela mitt hjärta tacka min familj som valde Örebro, för att jag ska bo med min egen familj inte på ett elevhem eller fosterfamilj. Igårhar vi bott i Örebro i 16 år. Tusen tack till min rara familj! Kärlek <3


Vill inte bara tacka min familj utan vill också tacka snigel som lät mig att boxa så hårt jag kunde på boxningssäcken när snigeln höll i säcken i torsdags! Det var på grund av ilskan som jag hade inom mig.

Tack till den personen som hade förståelse för min ilska och mina tankar till styrkan/svagheten!


Små stressad.

Lite små stressad är jag för jag fixar mitt hår som jag inte bli nöjd med. Det är jobbigt när man har lockigt hår för det går inte att fixa, att till slut blir man sur på sitt eget hår. Man vill bara raka av håret. Sån får jag tanke när jag blir arg.


Som sagt, är jag små stressad för jag ska cykla in till stan och gå på stan lite innan jag drar till K.K. Efter det ska jag jobba fast jag hade planerat att gå på stan med min mamma när hon skulle komma hem från jobbet men hon får gå på stan själv. Och jag behöver pengar, så det är nog bra att jag jobbar på eftermiddag. Jag vet inte när jag jobbar igen för jag har inte fått några arbetstider för den här veckan, inte nästa vecka. Kanske jag ska skriva att jag inte har fått arbetstider för hela månaden maj vilket det är jobbigt. Egentligen skulle jag ha börjat jobba nu på förmiddag men jag kunde inte. Det skulle bli stressigt för mig. Jag skulle inte hinna äta lunch, så jag får äta på stan. Jag får väl ta en hamburgare eller något.  


Bara inte smärtan kommer för det är något som jag hatar.

I natt kunde jag inte sova.

Igår kväll somnade jag innan klockan tolv, och jag trodde att jag skulle sova någorlunda bra i natt men det gjorde jag inte för jag låg och vred hela tiden. Det berodde nog på att jag tänkte på olika saker i natt vilket jag inte borde ha gjort. Det kändes som om jag var i min egen värld, att jag inte var hemma. Min sömn blir inte bättre utan det blir sämre. Det borde nog finnas en sömnterapi, för det är vad jag behöver.

Och igår kväll när jag sa god natt till mina föräldrar, bad min pappa att jag skulle lova honom en sak, och det var att jag skulle sova bra. Sa till honom att jag inte kan lova honom det när man inte vet om man kommer att sova bra i natt eller inte. Sa att jag kan försöka. Man kan inte lova en person att man ska sova bra på nätterna.


På morgonen/förmiddag dammsög jag lägenheten att jag inte behöver göra det på eftermiddag. Damma sak jag göra när jag kommer hem från stan för snart ska jag gå på stan och shoppa något om jag behöver något. Jag behöver stor shoppa men ska vänta när lönen kommer :) Om jag ens kommer att shoppa. Det behöver jag göra. Jag ska göra en lista vad jag behöver shoppa. En sak som jag vet, är att jag ska köpa en bärbar :) Det förtjänar jag eftersom jag har jobbat hårt på jobbet de senaste månader. Det gör jag oftast.


Nu ska jag cykla in till stan.


Jag är en ängel.

Enligt personalchefen :)
Det sa hon till mig i telefonen när jag pratade med henne på förmiddag idag. Hon hade sms mig och frågat mig om jag kunde jobba idag. Jag ringde min mamma och frågade vem som var sjuk även om jag förstod att det var hon som jag tänkte på. Fick prata med personalchefen i telefonen istället för att sms henne. Sa att jag kunde jobba idag, och det gjorde henne glad för det hördes man på henes röst. Det är nog tur att jobbet har mig som extra personal för jag ställer upp för de när man ska hoppa in och jobba extra.

Det blev lite stressigt för mig på förmiddag idag, när jag skulle iväg och jobba. Jag försökte inte stressa mig vilket jag gjorde. Jag var helt slut när jag kom till jobbet. Nästa gång ska jag inte stressa mig. Det blir så när man får ett hastigt sms, och då vill man vara på jobbet så fort man kan. Det är så det funkar för mig. Det här ska jag försöka ändra på, att inte stressa mig så mycket.
Hur det har gått att jobba idag, har det gått bra. Det har varit lugnt vilket ibland vi personaler på jobbet behöver för då kan man fylla på osv. Som vanligt är jag alltid på min mammas avdelning. Kanske jag ska skriva att det är också min avdelning för jag har ansvar där också. Byggavdelning delar jag och min mamma på. Alltid roligt att vara på den avdelningen.


Efter jobbet tog jag lite lugnt hemma innan jag tog en cykeltur som varade i en timme. Hade det högsta volymen när jag lyssnade på musik, och försökte rensa bort mina tankar men det gick inte så bra. Kanske berodde på att jag har lite ilska inom mig men framför allt är jag orolig vilket det inte är bra för min mage. Kanske dags att gå till vårdcentralen igen.

När jag kom hem från cykelturen var jag helt svettig. Tröjan på fram och baksidan var blöt, att det blev en lång dusch för mig.

Dessutom fick jag ett mail som gjorde mig glad :) Hade förväntat att jag skulle få svar imorgon men fick svaret ikväll. Nu behöver jag inte undra var min sten har tagit vägen som jag har varit lite orolig över. Förstod att stenen var där. Tack och lov!


Imorgon på förmiddag ska jag städa för det var tänkt att jag skulle städa idag men fick hoppa in och jobba istället. Efter städningen ska jag gå på stan.



Innan jag avslutar kvällens inlägg, vill jag skriva två viktiga rader:

♥ Av hela mitt hjärta älskar jag min familj! De betyder mycket för mig!
♥ Och de två fina änglar som har osynliga vingar, kommer alltid att finnas i mitt hjärta!

En botten vecka.

Även om helgen inte är över, har min vecka varit botten. De här fem dagarna har det varit jobbigt att jag inte har velat vara här. Antingen har man velat vara i Bosnien eller Där. I min egen värld har jag varit, där jag har tänkt på olika saker men också har man upplevt olika känslor som jag inte vet vad jag ska göra åt dem. Det bästa för mig, är att jag inte ska tänka så mycket som jag gör men det är vad jag gör. Jag vill tänka mindre men det går inte. Varje dag tänker jag på något, att till slut tänker jag på allting tillsammans.

Inom mig har jag varit både ledsen och arg vilket det inte har varit kul. Som imorse när allt var jobbigt, att jag till slut grät. Jag tror att det var fotobilder på en del av mina släktingar som gjorde att jag grät på grund av saknaden. Jag saknar en del av mina släktingar. Jag saknar Jasmina. Jag saknar tiden som jag fick uppleva innan det var krig i Bosnien. Det var inte bara bilder som fick mig att gråta utan även bosnisk musik fick mig att gråta.
Innan jag skulle cykla in till stan på eftermiddag, grät jag igen. Det var på grund av min ilska som jag har otroligt mycket inom mig.

Och mobilen är avstängd över helgen!

Lekparken :)

Det är dags för det andra inlägget som jag skulle publicera ikväll. Det är bara kopiera, klistra in, spara och publicera för att jag redan har skrivit om i söndags, som jag har sparat i en mapp. Efter när jag har publicerat, stänger jag ner datorn för jag orkar inte sitta framför datorn utan ska titta på tv nu hade jag tänkt. Jag har TV-time mellan klockan 21.00-23.00. Efter det kanske jag kunde kolla på någon dvd-film om jag inte blir för trött.



I söndags morse vaknade jag och min mamma tidigt på morgonen för att baka nybakade kanelbullar. Min mamma gör världens godaste bullar. De kan jag äta hur många som helst under en dag men jag försöker dra ner sötsaker nu. Jag vill inte äta för mycket sötsaker som jag tidigare har gjort. Och jag lyckas med det för jag äter inte mycket sötsaker som jag tidigare gjorde.

Som sagt, bakade jag och min mamma kanelbullar i söndags.

När kanelbullarna var klara, cyklade jag till min syster och lämnade de över utan att jag meddelat henne. Ville ju överraska. Min systers sambo älskar min mammas kanelbullar, att han åt fem stycken den dagen. Det har min syster sagt. Jag sa till min mamma att nästa gång vi ska baka kanelbullar, får min syster och hennes sambo alla kanelbullar. Efter när jag har varit hemma hos min syster och hennes sambo, cyklade jag in till stan för att hälsa på Vivvi och hennes familj :) Det var ett tag sen jag hälsade på de. Varje gång har jag alltid trevligt!

Vivvi berättade för mig att Miranda hade frågat efter mig, när jag skulle komma. Stackars liten som väntade på mig och undrade när jag skulle komma.

Varje gång jag hälsar på barnen, blir jag glad att se de. De värmer mitt hjärta. Båda barnen är så söta. Viktor har blivit jätteduktig på att gå nu, och han dansar. Han har börjat säga nej nu. Och jag försökte lära honom säga ja men det gick inte så bra. Så söt han är! Påminner mig om när Miranda var liten. Både Miranda och Viktor är lika.

Först så lekte jag och Miranda i hennes rum. Vi busade, och hon skrattade. Hennes skratt är för sött måste jag säga. Vi leker alltid dockhuset för det tycker hon är roligt.

Till slut sa hon att hon ville gå till parken vilket vi gjorde. För någon månad sedan frågade jag Vivvi om jag kunde få ta med henne till parken innan de skulle till Malaysia vilket jag fick. Det betydde mycket för mig! Och jag var beredd på att Miranda kanske skulle säga nej tanken på att jag inte träffar barnen så ofta men hon ville till parken. Jag tog med fika: Kanelbullar och ballerina kex. Miranda var glad för hon sken som en sol när jag berättade att jag tog med kanelbullar och ballerina kex. Vivvi gav oss saft, Festis. På vägen till parken, höll hon i min hand. Hon var väldigt lugn. Hon var en duktig tjej! På lekparken gungade vi, åkte rutschkana, lekte med tennisbollen som jag tog med, blåste såpbubblor och städade sommarstugan som vi hade döpt efter vårt namn: Mirandis och Sabinis. Jag och Miranda åkte rutschkana flera gånger för vi tävlade mot varandra. Hon vann hela tiden. Tro inte att jag försökte låta henne vinna utan hon var för snabb.

Sen tog vi en fika stund vilket det var gott :) Den tjejen var väldigt törstigt måste jag säga. Inte konstigt för hon sprang hela tiden. Jag tog även en hel del bilder på henne men också på oss två.


Miranda: Sabina. Jag måste kissa.

Jag fick panik, och började undra var hon skulle kissa.

Miranda: Vi får gå till en buske för jag kommer att kissa på mig snart, Sabina.

Ännu panik. Jag lyfte upp henne och bar henne till en buske där hon fick kissa. Jag lyfte upp henne så att hon slapp stå för jag ville inte att hon skulle kissa på sina byxor för det var jag orolig över att hon skulle göra det när jag lyfte upp henne. Som tur, så kissade hon inte på sina byxor. Nästa gång ska jag ta med extra byxor till henne. Huvudsaken är att hon sa i tid för det har hänt att hon har kissat på sig när hon och jag har lekt hemma hos henne.

Jag tror att Miranda hade roligt på parken för hon skrattade väldigt mycket. Själv hade jag jätteroligt :)


Sen gick vi hem för vi var i parken i två timmar. Hemma hos familjen, fortsatte vi leka för hon ville leka med mig ännu mer. Jag var inte slut i kroppen.

Sen kom Viktor inne i rummet och lekte med oss. Han hade hittat hårklämmor och ville ha det på sitt hår vilket han fick. Han såg så sööt ut i frisyren som jag fixade ;) Vivvi tyckte att han såg ut som en liten flicka. Även om han såg ut som en liten flicka, var han söt i frisyren. Jag tog en bild på honom. Några bilder blev det. Även spelade jag in video från min kamera när Miranda och Viktor dansade. När Viktor dansade, såg ut det som om han dansade breakdance tanken på att han satt på golvet och gjorde någon rörelse. Barnen är så himla gulliga.

Innan jag skulle hem, sa Vivvi åt Viktor att han skulle ge mig en kram. Han var på väg mot mig men vände sig bort. Han ville ge mig en kram, så Vivvi sa åt honom igen att han skulle ge mig en kram vilket jag fick. Han kunde inte sträcka men en kram fick jag! :)

Två myskramar från båda sötnosar! :)


Det var min dag i söndags! :)
En toppendag!

Tusen tack till Vivvi och hennes familj! ♥

Regn regn regn.

Regn, regn, regn.
Det bara regnar att jag vill att det ska sluta regna nu så att jag kan cykla in till stan nu men jag får skriva ett inlägg för det var ett tag sen jag skrev ett inlägg. Det blir ett långt inlägg tanken på att jag inte har haft tid att uppdatera min blogg förra veckan för att jag har varit med mina kompisar i fyra dagar i sträck.

Efter tre arbetsdagar är jag ledig idag, så det händer inget speciellt. Utan jag ska ta det lugnt. När jag ska jobba nästa gång, så har jag ingen aning för jag har bara fått arbetstider för i måndags till igår.
Jag får se när jag får jobba igen. Det är lite jobbigt att det ska vara så här för jag kunde få mina arbetstider för två till tre veckor. Nu har man inte det. En annan sak som jag vet är, att jag kommer att få jobba i sommar. Det känns bra att jag inte behöver tänka på om jag ska få jobba eller inte. Jag frågade personalchefen i tisdags om jag kommer att jobba i sommar vilket jag kommer att göra det. Ingen semester i juni ska jag inte ta för jag har min semester i juli/augusti så det får räcka.


Förra veckan onsdag, dagen innan valborg kom Sara och Sanna på besök här i Örebro fast vi tjejer träffade inte Sanna förrän på valborg men jag, Sara och Tezz umgicks lite med varandra innan det var valborg. Det var trevligt att träffa Sara efter en lång tid. Jag har varit med tjejerna ändra fram till i lördags vilket det var trevligt :)

På valborg var vi hemma hos Tezz. Vi var ett gäng som grillade tillsammans. Vi drack, spelade kubb och hade trevligt. Jag och Sanna var i ett lag för Peter svek oss. Vi mötte Sara och Maya i kubb. Jag och Sanna vann över de två.

Jag tänkte på den finaste ängel när hon och jag mötte varandra i kubb. Att spela kubb mot henne, var väldigt roligt för jag kallade henne för loser ;) Nu när man nämner den finaste ängel, saknar jag henne men hon finns alltid i mitt hjärta men också i mina tankar. Bortsett från familjen, betyder hon väldigt mycket för mig!
Vad har vi gjort? Vi har inte gjort något speciellt. Vi har bara umgås med varandra, och det var ju meningen med det. Jag retade väldigt mycket Sara så där var ju mycket skratt. Lite retade jag också Tezz. Jag ska ge henne en geografi lektion samt religion lektion. Jag ska inte nämna varför jag ska ge henne lektioner inom de två ämnen. Jag vet inte om hon läser min blogg men nämner jag varför, kommer hon att slå mig ;)
Väder har vi haft väldigt tur för det har varit varmt och soligt men det kunde ha blivit ännu varmare för jag är så van när det är så varmt även om jag kanske kan klaga att det är varmt. Äkta värme är när man svettas för så är det i Bosnien.


En annan sak som jag måste berätta om i fredags som jag tyckte att det var roligt. Jag och Sanna var på en liten marknad på stan. Det var olika länder, bland annat Spanien, Tyskland, Holland, Frankrike... Jag och Sanna "hamnade" i Tyskland för vi köpte fudge. De var tjocka och stora. Till slut ville jag att mannen skulle väga påsen för att se hur mycket det kostade. Det var 80 kronor för några bitar. Jag pratade på svenska med Sanna men mannen ville att jag skulle prata på engelska. Jag som hatar att prata på engelska för engelska är inte min starka sida. Jag undviker helst att prata på engelska men samtidigt är det något som jag behöver träna på, och det ska jag göra när jag har semester i sommar. Då ska jag låna engelska böcker och läsa.

Jag och mannen pratade. Till slut frågade han vilket språk jag pratade fast på engelska. Han nämnde tyska, franska, grekiska osv. Jag sa att jag kommer från Bosnien. Han sa att jag skulle vänta, och ropade på sin arbetskollega som också var där. De två pratade med varandra.

Den andra mannen: Sta je problem?

Jag blev förvånad men samtidigt skrattade jag. Han undrade vad var problemet.

Han ville att Sanna skulle betala min och hennes godispåse. Det var trevligt att prata med min bosniska kompis. Vi bosnier är härliga ;) Vi kan skämta om allt.

De männen var trevliga. Både jag och Sanna skrattade.

När jag kom hem, berättade jag för mina föräldrar som låg i sängen och sov. De skrattade.

Dagen efter träffade jag de också. Den tyske mannen var glad när han såg mig, och ropade på sin kompis som pratade med mig.


En annan sak som jag vill också berätta. I lördags när vi tjejer var i Stadsparken för att sitta där och prata. Vi spelade också kubb. Bredvid oss var det ett hörande gäng. En av de frågade om kubbspelet som jag och Sanna trodde att de ville låna och spela men han ville att vi tjejer skulle också vara med. Det var vi tre mot den hörande killen för hans kompis svek honom så att han fick spela själv. Den hörande killen vann. Och just det... Han kunde lite teckenspråk. Efter kubbspelet satt vi tjejer på filten och pratade. De hörande gängen pratade med oss, och ställde frågor om döva och hörselskadade.

Jag måste säga att det var ett roligt samtal för vi tjejer skrattade. Till och med han som kunde lite teckenspråk skrattade också. Vi skrattade åt hans kompis som ställde dumma frågor. Han såg bra ut. Han som ställde dumma frågor om döva och hörselskadade, var pinsam för han visste inte något om det.

Det första var han förvånad över att vi tjejer var hörselskadade. Jag kommer inte ihåg riktigt vad för frågor han ställde men hans frågor var:

Hur kan ni höra?

Hur kan ni teckenspråk?

Man kan väl operera in där även om man är hörselskadad? ( Han pratade om CI )

Hur blir man döv?


Det var konstiga frågor men vi skrattade. Jag sa till honom att jag kunde stänga av mina hörapparater om han skulle börja prata för att slippa hans konstiga frågor. Det var ett härligt hörande gäng.

Sen så ville den hörande killen som kunde lite teckenspråk spela kubb... Albino som Sanna sa. Jag och han mötte mot varandra. Gissa vem som vann? Det var jag. Jag vann över honom. Jag tror att han flörtade med mig för det var mest han som pratade med mig. Och han kollade på mig. En av hans kompisar som var lite full, undrade om inte vi skulle ut på krogen. Sanna sa att vi skulle grilla fast vi inte gjorde det. Det var snällt av de att fråga oss.


Efter parken, satt jag och Sanna vid slottet. Jag cyklade hem för att byta om. Jag mötte Sanna vid busshållsplatsen i stan där vi satt och väntade. Plötsligt såg vi två killar som vi pratade med på parken. Ena killen cyklade medan den andra killen satt i en cykelbarnstol. Det var albino som satt i cykelbarnstolen. Det såg roligt ut att jag och Sanna skrattade.


Det var allt jag hade skriva om hur jag har haft med tjejgänget förra veckan. Jag hade trevligt under de fyra dagarna med tjejgänget! Tack tjejer!

Var har värmen tagit vägen? Nu vill jag att solen ska komma fram.

Ikväll får jag väl uppdatera igen för då ska jag skriva om i söndags fast det har jag redan skrivit om som jag har sparat i min mapp. Det är bara kopiera, klistra in och spara och publicera :)



Snart får jag träffa Dig!


Dammiga skor.

Jag vet att jag skulle stänga ner datorn men måste lägga upp en bild på våra dammiga skor när vi lekte i sandlådan på parken idag. Både mina och Mirandis skor blev dammiga av sand. Det blir så när man leker i sandlådan. Huvudsaken är att vi hade roligt tillsammans vilket vi hade för vi båda skrattade :)


Tack söta tjejen för idag!♥



Tack!

Innan jag ska stänga ner datorn vill jag tacka till tjejerna som jag har varit med i onsdags till igår. Sara var här på besök i några dagar vilket det var trevligt för jag har inte träffat henne sedan i oktober. Även har vi träffat Sanna som åker hem imorgon. Det var också trevligt att träffa henne efter två månader. Det har varit kul de här fyra dagarna för det har varit mycket skratt vilket jag tror att vi tjejerna behövde det fast jag har tänkt på en del tankar som har varit svårt att låta bli att tänka. Det kanske bero på imorgon och fredag som gör mig både nervös och orolig.
Tack tjejerna för de här fyra dagarna! Jag hade trevligt! :)

Vill inte bara tacka tjejerna utan vill också tacka sötnosen Mirandis som ville umgås med mig själv i några timmar. Vi drog till en park och lekte där vilket det var jätteroligt men också trevligt :) Hoppas att Mirandis också hade roligt. Det tror jag tanken på att hon skrattade väldigt mycket vilket det värmde mitt hjärta. Och tusen tack till Vivvi och Johannes som lät mig att ta med henne till parken i några timmar vilket det betydde mycket för mig!
Tusen tack till Mirandis som ville följa med mig till parken! ♥
Stor kram till familjen!


Nu ska man stänga ner datorn så skriver jag ett inlägg imorgon, om hur jag har haft de senaste dagarna.
God natt!


RSS 2.0